Trupele de Desant Aerian ale Rusiei au început desfășurarea de exerciții majore în Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:
Imagini de la o misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă
Imagini de la o misiunea de parașutare a unui batalion de desant aerian rus. Sursă foto: Ministerul Apărării din Federația Rusă

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 27.09.2021, în poligonul Opuk din Crimeea, a început executarea unui exercițiu de trei zile, cu participarea a peste 2.000 de militari și aproximativ 100 de unități de tehnică militară și specială. La acesta iau parte regimentele de desant-asalt și de artilerie ale diviziei de desant-asalt din Novorossiysk.

Exercițiul a început cu executarea unui marș al unităților către locul de îndeplinire a misiunilor. În acest scop sunt întrebuințate mașinile de luptă ale desantului BDM-4M și transportoarele blindate BTR-MDM Rakushka, intrate în vara acestui an în dotarea diviziei.

“Subunitățile de desant-asalt participante la exercițiu vor îndeplini misiuni defensive, în timpul cărora vor executa trageri de luptă cu armamentele din dotare, împreună cu subunități de rachete antiaeriene, antitanc, de aruncătoare de flăcări, artilerie și de lunetiști”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

 

Etapa finală prevede și acțiuni ofensive prin executarea de trageri cu tancuri T-72

 

Parașutiștii ruși vor desfășura antrenamente de organizare a manevrei de apărare, pe timp de zi și de noapte. În etapa finală a exercițiului, sunt planificate și acțiuni ofensive, cu executarea de trageri cu tancurile T-72B3, instalațiile de artilerie autopropulsate 2S9 Nona-S, cu calibrul de 120 de milimetri, și cu tunurile D-30, cu calibrul de 122 de milimetri.

La exercițiu vor fi întrebuințate diferite tipuri de armamente. Între acestea se află puști automate AK-12, mitraliere Pecheneg, aruncătoare de grenade RPG-7D, mitraliere Kord, cu calibrul de 12,7 milimetri, aruncătoare de flăcări RPO-A Shmel, aruncătoare de mine automate AGS-30, cu calibrul de 30 de milimetri, precum și puști speciale ale lunetiștilor.

Comentariul autorului: La exercițiu participă efectivele Regimentului 108 Desant-Asalt - Novorossiysk și Regimentului 1141 Artilerie - Anapa din cadrul Diviziei 7 Desant-Asalt - Novorossiysk a Trupelor de Desant Aerian.

Marșul trupelor către poligonul Opuk din Crimeea a fost efectuat cu tehnica din dotare pe șosea, traversând Podul Crimeea.

Probabil, unul dintre obiectivele exercițiului vizează perfecționarea procedurilor de aducere a parașutișilor de la Novorossiysk în sprijinul grupării de trupe din Crimeea.

Trebuie precizat faptul că, în localitatea Feodosia din Crimeea, se află în curs de operaționalizare un al treilea regiment de desant-asalt al diviziei de la Novorossiysk. Acesta se va adăuga celor două regimente de care dispune în prezent divizia la Novorossiysk și Stavropol.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel