Trupele de Apărare Teritorială a Ucrainei în atenția conducerii politico-militare de la Kiev

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Astăzi, în Ucraina se sărbătorește Ziua Apărării Teritoriale. Cu această ocazie, ministrul apărării, Andriy Taran, a subliniat că ucrainenii ar trebui să țină cont de învățămintele vechiului proverb național, „Casa mea este la margine - mai întâi, întâmpin dușmanii”, într-o remarcă sugestivă despre prioritățile țării sale din 2014 și până acum.

Evenimentul a fost introdus în calendarul sărbătorilor militare prin decretul din 30 septembrie 2020, semnat de președintele, Volodimir Zelenski.

Potrivit ministrului apărării, experiența altor țări arată că menținerea unităților de apărare teritorială este mult mai ieftină decât a trupelor obișnuite, în SUA - de 6 ori, Danemarca și Germania - 10. Funcționarea unei apărări teritoriale moderne în Ucraina va economisi resurse financiare semnificative, îmbunătățind în același timp eficiența sistemului de apărare în ansamblu, a remarcat Andriy Taran.

Acesta a adăugat că, apărarea teritorială ar trebui să se bazeze pe organizații patriotice publice orientate spre apărare, în primul rând pe organizațiile publice de veterani care, au luptat în estul Ucrainei. Unitățile de apărare teritorială trebuie să fie bine instruite și echipate, precum și pregătite moral pentru a întâlni inamicul, iar veteranii au aceste calități, și-a exprimat convingerea ministrul apărării.

Comentariul autorului: Pentru a face față unei posibile agresiuni militare rusești, Ucraina a mobilizat, în perioada 2014 - 2015, în jur de 200.000 de rezerviști. Deși, o parte au fost demobilizați, în prezent efectivele forțelor armate ucrainene numără aproximativ 280.000 de militari, cheltuielile cu personalul ale Ministerului Apărării devenind din dificil de susținut.

Începând cu semestrul 2 al acestui an, a fost demarat un proces de restructurare a forțelor armate ucrainene, cu o țintă de 250.000 de militari – efective militare, deci o reducere de 30.000 de funcții într-o primă fază, probabil până la finalul anului 2021.

Pentru a nu fi afectată capacitatea de apărare, în urma reducerii în timp scurt a efectivelor, s-a luat decizia de acordare a unei atenții mai mari a unităților de apărare teritorială, constituite din rezerviști, și dintr-un nucleu de militari activi, în funcții de comandă.

Menținerea unui nivel ridicat al pregătirii acestora va fi însă o provocare pentru conducerea Ministerului Apărării, deoarece cheltuielile vor fi destul de mari având în vedere ambițiile ridicate ale conducerii. În acest sens, s-a anunțat că o parte din trupele de apărare teritorială vor fi instruite în saltul cu parașuta, deja pe 3 octombrie fiind făcute primele exerciții.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel