Trupele daneze vor reveni la baza irakiană Al-Asad pe 1 martie

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Danemarca a anunţat luni că îşi va retrimite personalul militar la baza irakiană al-Asad la 1 martie pentru a relua instruirea forţelor de securitate irakiene în lupta împotriva organizaţiei jihadiste Statul Islamic, relatează Reuters.

Statul nordic membru al NATO a retras lua trecută majoritatea celor 130 de militari staţionaţi la baza Al-Asad ca urmare a unor preocupări privind securitatea în urma unui atac cu rachete iraniene lansat asupra bazei pe 8 ianuarie. Forţele daneze staţionate la bază fac parte din coaliţia internaţională care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Siria, transmite Agerpres.

Ministerul danez al Apărării a precizat luni că situaţia securităţii nu este acum diferită de cea dinaintea atacului, motiv pentru care a considerat că soldaţii danezi pot reveni la bază.

''În lupta împotriva terorii, este important ca Irakul să nu devină din nou un focar al recrutării şi antrenării teroriştilor'', a declarat ministrul danez al Apărării, Trine Bramsen, potrivit unui comunicat.

''De aceea, este important să reluăm instruirea personalului de securitate irakian, astfel încât, pe termen lung, să poată asigura securitatea în Irak'', a adăugat Bramsen.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel