Forțele ruse au ocupat o parte din zona industrială Avdiivka. În sud, liniile logistice rusești rămân vulnerabile

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari ucraineni din Brigada 25 Aeropurtată „Sicheslav” / facebook
Militari ucraineni din Brigada 25 Aeropurtată „Sicheslav” / facebook

Trupele ruse fac noi progrese în apropiere de Avdiivka, confirmate de filmări video geo-localizate, arată ISW.

Cea mai mare parte a Avdiivka, inclusiv cocseria, se află sub controlul forțelor armate ucrainene. Cu toate acestea, zona industrială este situată pe un mic deal. Iar dacă informațiile despre capturarea sa de către ruși vor fi în cele din urmă confirmate, aceasta va complica poziția garnizoanei forțelor armate ucrainene din Avdiivka, speră bloggeri militari ruși.

Imaginile de geolocalizare publicate pe 26 noiembrie arată că forțele ruse au făcut mici progrese la nord-vest de Krasnohorivka (7 km nord-vest de Avdiivka) și în partea de est a zonei industriale de la periferia de sud-est a Avdiivka.

Înaintarea armatei ruse de-a lungul zonei industriale Avdiivka, strada Yasynuvatsky, înseamnă că aceasta a reușit să străpungă principalele fortificații defensive ale armatei ucrainene în această direcție - un sistem complex de fortificații de apărare.

Potrivit UPravda, potrivit militarilor care activează în direcția Avdiivka, rușii au distrus fortificațiile ucrainene folosind tancurile.

Cu toate acestea, unele surse rusești au sugerat că capturarea acestui cartier industrial nu va facilita operațiunile ofensive ulterioare pentru ocupanți, deoarece forțele ruse ar trebui să lanseze o ofensivă pe alte flancuri ale localității Avdiivka sau să mobilizeze mai mult personal pentru a obține rezultate rapide.

 

Rușii se plâng de vulnerabilitatea liniilor lor de comunicație pe malul stâng al regiunii Herson

 

ISW face referire la un blogger rus, care susține că personalul Diviziei 70 de puști motorizate a Federației Ruse (nou-formata Armata a 18-a de arme combinate) îi scrie adesea despre vulnerabilitatea bazei logistice de pe țărmul estic al regiunii Herson din apropiere de Krynik, și despre loviturile dronelor ucrainene.

ISW amintește că principalele artere logistice ale rușilor de pe malul stâng al regiunii Herson, cum ar fi autostrada E58 Antonivka-Sakha ( la aproximativ 5-8 km de Nipru), sunt situate în apropierea malului stâng al fluviului, ceea ce îi face vulnerabili la atacurile ucrainene. 

Bloggerii mass-media ruși s-au plâns în mod repetat de starea trupelor de lângă Krynik, care suferă de un sprijin insuficient, atât în executarea misiunilor de luptă, cât și celelalte activități de sprijin, precum: coordonarea unităților, EW, loviturile de contrabaterie sau apărarea aeriană.

Cu toate acestea, se pare că situația este oarecum blocată pe malul stâng al Niprului - rușii nu vor putea disloca trupele ucrainene din această așezare, în timp ce Forțele Armate ale Ucrainei nu pot face progrese operaționale semnificative în zona malului de est.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel