Trupele americane în Africa: SUA vor face "ceea ce trebuie", asigură Pompeo

Eduard Pascu |
Data publicării:

Secretarul de stat american Mike Pompeo a asigurat duminică la Dakar că SUA vor avea grijă să facă "ceea ce trebuie" în parteneriat cu aliaţii lor cu privire la reducerea sau nu a prezenţei lor militare în Africa, în special în Sahelul confruntat cu violenţe jihadiste, potrivit AFP.

Pompeo, care a vorbit în faţa presei, a evitat orice angajament şi a lăsat deschisă problema unei reduceri sau nu a forţelor combatante americane în Africa, examinată în prezent de Washington, transmite Agerpres.

Anterior, ministrul senegalez de externe Amadou Ba indicase că SUA informaseră pe conducătorii senegalezi despre "voinţa lor de a-şi retrage forţele combatante". "Aceasta nu înseamnă pentru noi retragerea forţelor americane" în totalitate, a adăugat el, vorbind despre sprijinul adus de americani în domeniile formării şi informaţiilor.

"Mai mult ca niciodată, Africa se confruntă cu provocări majore legate de lipsa de securitate şi de terorism, ea are nevoie de SUA, care sunt un aliat strategic pentru o revenire definitivă la pace şi la stabilitate", a spus ministrul senegalez. "Vom face ceea ce trebuie, vom face ce trebuie în colectiv, sunt convins de asta", a răspuns Pompeo, evocând partenerii senegalezi, africani, francezi şi europeni ai SUA.

Pompeo a amintit că nivelul forţelor desfăşurate în Africa este în curs de examinare la Pentagon.

"Sunt convins că atunci când vom termina această examinare, noi vom discuta despre aceasta nu numai cu Senegalul, ci cu toate ţările din regiune, vom discuta despre motivele a ceea ce noi facem, despre maniera în care noi o facem şi vom ajunge la un rezultat care să fie potrivit pentru toată lumea", a spus el. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel