Trupele americane, desfăşurate în Irak și Siria, au fost ţinta a 23 de atacuri cu drone

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

După cum a raportat Departamentul american al Apărării (DoD) la 30 octombrie 2023, în ultimele două săptămâni, numărul atacurilor cu drone asupra bazelor militare americane din Irak și Siria a crescut semnificativ, provocând îngrijorare cu privire la situația de securitate din regiune.

Aceste atacuri au început la 17 octombrie, cu un total de 23 de incidente raportate, implicând 14 atacuri în Irak și nouă în Siria, potrivit unui oficial de rang înalt din domeniul apărării, care nu a fost autorizat să vorbească în mod oficial. Multe dintre aceste atacuri au combinat drone de atac și rachete, potrivit Military Times.

Deși un număr considerabil de atacuri au fost împiedicate de sisteme de apărare ale armatei americane, unele au reușit să treacă de aceste măsuri de protecţie. Ca urmare, cel puțin 21 de soldați americani au suferit răni, deși descrise ca fiind "minore", și au revenit în activitate.

Două dintre aceste incidente au avut loc la baza aeriană al-Asad din Irak, pe 17 octombrie, și la garnizoană al-Tanf din Siria, pe 18 octombrie, după cum a confirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul de brigadă al forțelor aeriene Pat Ryder. Frecvența ridicată a acestor atacuri este parțial atribuită angajamentului guvernului american de a sprijini Israelul în urma atacului efectuat de Hamas la 7 octombrie. 

 

Cine se afla în spatele atacurilor care au vizat bazele militare americane din Orientul Mijlociu?

 

Ca răspuns la aceste recente atacuri, SUA au efectuat lovituri asupra a două baze din estul Siriei. Acestea erau utilizate de Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, un grup cunoscut pentru colaborarea sa cu milițiile locale siriene. Oficialii americani au subliniat angajamentul lor de a proteja personalul și interesele americane în Orientul Mijlociu.

De asemenea, pentru a apăra bazele din Orientul Mijlociu de eventuale alte atacuri au fost luate măsuri suplimentare de protecție. Printre acestea se numără activarea unei baterii THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) și desfășurarea mai multor sisteme de apărare antiaeriană Patriot în locații din zona de responsabilitate a Comandamentului Central al SUA.

Armata americană a atribuit seria de atacuri din ultimele două săptămâni unor forțe locale neregulate care au legături cu Iranul. Un oficial de rang înalt al Pentagonului a precizat că atacurile sunt atribuite Iranului și cu Corpului Gardienilor Revoluției Islamice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel