Trump sugerează că vor fi „consecințe” dacă China știa de COVID-19

Eduard Pascu / 19 apr 2020 / 10:44
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Ar trebui să existe consecințe pentru China dacă va fi găsită „responsabilă cu bună știință" pentru pandemia de coronavirus, a declarat sâmbătă președintele SUA, Donald Trump, transmite agenția Anadolu.

Vorbind la conferința de presă a grupului de lucru coronavirus de la Casa Albă, Trump a regretat că toată omenirea suferă de virus. "Dacă a fost o greșeală, o greșeală este o greșeală. Dar dacă vor fi responsabili cu bună știință, da, atunci ar trebui să existe consecințe", a declarat Trump.

Pandemia "ar fi putut fi oprită în China. Înainte de a începe și nu a fost. Și întreaga lume suferă din cauza asta", a adăugat el.

Întrebat dacă s-ar supăra pe Beijing, Trump a spus că ar putea fi, dar a adăugat că ar depinde dacă este o greșeală care a scăpat de sub control sau de o acțiune deliberată. "În orice caz, ar fi trebuit să ne lase să intrăm", a adăugat el.

Vineri, secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat China că a blocat accesul la un laborator din orașul chinez Wuhan, care ar putea fi sursa focarului.

Înaltul diplomat american a spus că lumea este în pandemie, deoarece Beijingul și Organizația Mondială a Sănătății nu au furnizat la timp informații despre virus.

Sâmbătă, SUA au 734.552 de cazuri de coronavirus și 38.835 de decese. Peste 66.500 s-au recuperat din boală. Virusul s-a răspândit în 185 de țări, infectând peste 2,3 milioane de pacienți și ucigând 160.500 în toată lumea de când a apărut pentru prima dată la Wuhan la sfârșitul anului trecut.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy