Trump sugerează că vor fi „consecințe” dacă China știa de COVID-19

Eduard Pascu |
Data publicării:
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Ar trebui să existe consecințe pentru China dacă va fi găsită „responsabilă cu bună știință" pentru pandemia de coronavirus, a declarat sâmbătă președintele SUA, Donald Trump, transmite agenția Anadolu.

Vorbind la conferința de presă a grupului de lucru coronavirus de la Casa Albă, Trump a regretat că toată omenirea suferă de virus. "Dacă a fost o greșeală, o greșeală este o greșeală. Dar dacă vor fi responsabili cu bună știință, da, atunci ar trebui să existe consecințe", a declarat Trump.

Pandemia "ar fi putut fi oprită în China. Înainte de a începe și nu a fost. Și întreaga lume suferă din cauza asta", a adăugat el.

Întrebat dacă s-ar supăra pe Beijing, Trump a spus că ar putea fi, dar a adăugat că ar depinde dacă este o greșeală care a scăpat de sub control sau de o acțiune deliberată. "În orice caz, ar fi trebuit să ne lase să intrăm", a adăugat el.

Vineri, secretarul de stat Mike Pompeo a acuzat China că a blocat accesul la un laborator din orașul chinez Wuhan, care ar putea fi sursa focarului.

Înaltul diplomat american a spus că lumea este în pandemie, deoarece Beijingul și Organizația Mondială a Sănătății nu au furnizat la timp informații despre virus.

Sâmbătă, SUA au 734.552 de cazuri de coronavirus și 38.835 de decese. Peste 66.500 s-au recuperat din boală. Virusul s-a răspândit în 185 de țări, infectând peste 2,3 milioane de pacienți și ucigând 160.500 în toată lumea de când a apărut pentru prima dată la Wuhan la sfârșitul anului trecut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel