Trump şi oficiali ai administraţiei sale, incluşi pe o listă neagră a Iranului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursă foto: Donald J. Trump - Facebook
Sursă foto: Donald J. Trump - Facebook

Iranul i-a inclus pe o listă neagră pe preşedintele SUA în exerciţiu Donald Trump şi mai mulţi actuali şi foşti oficiali din SUA pentru ceea ce consideră acte ''teroriste şi împotriva drepturilor omului'', un demers considerat la scară largă ca fiind simbolic, relatează Reuters.

Decizia autorităţilor de la Teheran, anunţată în ultima zi completă a administraţiei Trump, permite sechestrarea oricăror active în Iran ale persoanelor fizice sancţionate. Nu au existat informaţii despre astfel de active, deci este puţin probabil ca demersul iranian să aibă impact financiar asupra preşedintelui în exerciţiu sau a unor oficiali americani, transmite Agerpres.

Administraţia Trump a impus numeroase sancţiuni unor oficiali, politicieni şi companii din Iran după retragerea Statelor Unite, în 2018, din acordul nuclear internaţional din 2015 privind programul nuclear iranian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel