Trump, ordin către Pentagon: Comandament militar pentru spaţiu

Sebastian Florea |
Data publicării:
Pentagon
Pentagon

Preşedintele Donald Trump ordonă crearea unui comandament militar pentru spaţiu.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ordonat marţi Departamentului Apărării să creeze un nou comandament militar special însărcinat pentru spaţiu, care va superviza activităţile noii aripi a Pentagonului, intitulată Forţa Spaţiului, notează AFP şi dpa. Într-un mesaj adresat secretarului american al apărării Jim Mattis şi publicat de Casa Albă, Trump a dispus, de asemenea, ca Departamentul Apărării să recomande un ofiţer de rang înalt care va coordona acest nou comandament militar.

Noul comandament va funcţiona alături de alte comandamente care coordonează operaţiuni în Europa, America de Sud şi alte regiuni ale lumii, a declarat marţi vicepreşedintele american Mike Pence. El va fi condus de un general cu patru stele şi va prelua responsabilităţile asigurate până acum de şeful Comandamentului Strategic al SUA.

''Astăzi începe o nouă eră a securităţii naţionale americane în spaţiu'', a spus Pence. El a făcut aceste afirmaţii de la Cape Canaveral (Florida), unde urma să asiste la lansarea unei rachete SpaceX cu un cargo militar. Lansarea a fost însă amânată până miercuri, din cauza unei probleme tehnice. În zilele următoare, preşedintele Donald Trump va semna un decret care va include planurile de a crea noua aripă a Pentagonului intitulată Forţa Spaţiului a SUA (US Space Force). Referitor la acest aspect, Mike Pence a precizat că administraţia Trump lucrează împreună cu Congresul pentru ca Forţa Spaţiului să devină deplin operaţională până la finalul anului 2020.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel