Trump, înfrânt de Congresul SUA. Veto-ul președintelui a fost anulat iar bugetul pe apărare, adoptat definitiv

Congresul de la Washington a respins cu o largă majoritate, veto-ul preşedintelui Donald Trump asupra bugetului apărării, transmit agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.

Senatul, unde republicanii lui Trump deţin majoritatea, a adoptat cu peste două treimi din voturi - pragul necesar - acest buget de 740 de miliarde de dolari, în pofida obiecţiilor exprimate de preşedintele în exerciţiu.

La fel a procedat luni şi Camera Reprezentanţilor, majoritar democrată, prin urmare bugetul este definitiv adoptat, iar Donald Trump înregistrează o nouă înfrângere în ultimele zile ale mandatului său.

 

Ce a contestat Trump



Trump refuzase să aprobe textul întrucât acesta nu include abolirea unei legi cunoscută sub numele de "articolul 230", care protejează statutul juridic al reţelelor sociale, pe care le acuză că sunt părtinitoare împotriva sa. De asemenea, Trump nu a fost de acord cu intenţia ca prin această lege de finanţare a Pentagonului să se redenumească bazele militare care îi onorează pe generalii forţelor confederate, care susţineau sclavia.

"Din păcate, acest text de lege nu include măsuri cruciale pentru securitatea naţională", "contravine eforturilor guvernului meu de a pune America pe primul loc în ceea ce priveşte securitatea naţională şi politica externă" şi "include prevederi care nu îi respectă pe veteranii noştri şi istoria noastră militară", a motivat preşedintele Trump în mesajul său oficial către Congres, în care a mai estimat că respectiva lege este un un "cadou pentru China şi Rusia".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel