Trump, discuție cu Erdogan după ce Turcia a continuat operațiunea împotriva kurzilor

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata turcă
Armata turcă

Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că omologul său turc Recep Tayyip Erdogan l-a asigurat că este hotărât ca armistiţiul în Siria anunţat joi să fie aplicat, informează AFP şi Reuters.

Bombardamentele forţelor Ankarei au ucis vineri 14 civili în nordul Siriei, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDO), în timp ce Turcia a acceptat să-şi suspende timp de cinci zile ofensiva, solicitând o retragere a forţelor kurde de la frontiera sa pentru a pune capăt acesteia definitiv.

"Tocmai am vorbit cu preşedintele Erdogan (...) El mi-a spus ca au existat tiruri minore ale unor lunetişti şi de mortiere care au fost suprimate rapid. El vrea într-adevăr ca încetarea focului sau armistiţiul să funcţioneze", scrie într-un tweet Donald Trump.

"Kurzii doresc de asemenea aceasta", a adăugat el. "Există bunăvoinţă de ambele părţi şi într-adevăr şanse bune ca aceasta să funcţioneze', a apreciat Trump.

"SUA au securizat petrolul", a declarat liderul american, făcând aluzie aparent la zăcămintele de petrol situate în estul Siriei şi controlate de SDF.

În acelaşi timp, preşedintele SUA a afirmat că "unele" ţări europene sunt de acum pregătite să repatrieze jihadişti deţinuţi în Siria. "Este o veste buna (...) Mare progres în curs de desfăşurare !!!!', a conchis el, potrivit Agerpres.

Joi a fost anunţată o pauză de cinci zile în ofensiva turcă pentru a da miliţiilor din Forţele Democratice Siriene (SDF) conduse de kurzii aliaţi ai SUA şi trupelor americane să se retragă dintr-o zonă controlată de forţele turce, potrivit Reuters.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel