Trump acuză OMS că este "o marionetă a Chinei"

Eduard Pascu / 19 mai 2020 / 08:23
Președintele american Donald Trump. Sursă foto: The White House Facebook
Președintele american Donald Trump. Sursă foto: The White House Facebook

Președintele american Donald Trump a continuat atacul la Organizația Mondială a Sănătății anunțând că în curând va fi luată o decizie în acest sens. 

Preşedintele american, Donald Trump, a acuzat luni OMS că este o "marionetă a Chinei", reiterând criticile sale legate de gestionarea crizei coronavirusului, notează AFP. "Nu sunt mulţumit de Organizaţia Mondială a Sănătăţii", a declarat Donald Trump la Casa Albă. "Sunt o marionetă a Chinei", a adăugat el.

Întrebat despre soarta contribuţiei americane la OMS, după ce la jumătatea lui aprilie a anunţat suspendarea acesteia, liderul administraţiei SUA a rămas evaziv. "Vom lua o decizie în curând", a declarat el, transmite Agerpres.

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut cunoscut luni la Casa Albă că ia hidroxiclorochină "de o săptămână şi jumătate", un medicament împotriva paludismului a cărui eventuală eficacitate contra coronavirusului nu a fost demonstrată riguros până în prezent, scrie AFP. "Iau asta pentru că aud lucruri foarte bune", a declarat Donald trump în cursul unei discuţii cu jurnaliştii. "Ştiţi vorba aia: ce ai de pierdut?", a adăugat el.

"În fiecare zi, o pastilă în fiecare zi. La un moment dat, mă voi opri", a mai spus preşedintele american, insistând că toate testele pe care le-a efectuat până în prezent pentru COVID-19 au ieşit negative.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy