Trei partide ultranaţionaliste au format o alianţă pentru alegerile din 11 iulie din Bulgaria

Eduard Pascu |
Data publicării:

Partidele naţionaliste VMRO şi Frontul naţional pentru salvarea Bulgariei, alături de formaţiunea populistă Volya, au convenit vineri să formeze o alianţă în perspectiva alegerilor parlamentare anticipate prevăzute pentru 11 iulie, transmite novinite.com.

Această alianţă a partidelor ultranaţionaliste se va numi 'Patrioţi bulgari', iar liderii celor trei partide - Krasimir Karakaceanov, Valeri Simeonov şi Veselin Mareşki - nu vor candida pentru funcţia de parlamentar. Decizia acestora de a nu candida urmează unei propuneri a lui Karakaceanov, transmite Agerpres.

În alegerile parlamentare parlamentare din 4 aprilie, nicio formaţiune ultranaţionalistă nu a depăşit pragul de 4% din voturi necesar accederii în Adunarea Naţională (parlament). VMRO a fost cel mai aproape de acest prag, obţinând 3,64% din sufragii, iar coaliţia formată din Volya a înregistrat un scor de 2,37%.

Printre principiile care vor ghida activitatea noii alianţe se află ''adoptarea legii privind falimentul companiilor private, depăşirea catastrofei demografice, împiedicarea Mişcării pentru Drepturi şi Libertăţi (partidul minorităţii turce, n.red.) de a guverna Bulgaria, o politică externă responsabilă naţional şi independentă, protecţia familiei tradiţionale şi toleranţă zero pentru corupţie''.

A doua încercare de formare a unui guvern în Bulgaria după alegerile legislative din 4 aprilie a eşuat după ce partidul 'Există un Astfel de Popor' (ITN), a doua formaţiune politică din parlamentul de la Sofia, a returnat mandatul primit de de la preşedintele Rumen Radev. 

Citește și: Partidul GERB din Bulgaria a renunțat să formeze un nou guvern. Se preconizează alegeri anticipate

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel