Trei militari ai NATO, ucişi în Afganistan. Cine sunt aceștia

Elena Badea |
Data publicării:
NATO
NATO

Cei trei militari ai misiunii NATO 'Resolute Support' care şi-au pierdut viaţa într-un atentat sinucigaş comis sâmbătă în estul Afganistanului fac parte din detaşamentul Republicii Cehe, a anunţat duminică ministrul ceh al apărării, Lubomir Metnar, citat de agenţia EFE.

'Moartea tragică a trei dintre soldaţii noştri m-a afectat profund şi doresc să transmit condoleanţe familiilor şi celor dragi', a declarat oficial ceh.

Comandamentul misiunii 'Resolute Support' anunţase anterior că trei militari, a căror naţionalitate nu a precizat-o, au fost ucişi într-un atac în estul Afganistanului, soldat de asemenea cu rănirea unui militar american şi a doi soldaţi afgani. Oficiali afgani au declarat că explozia s-a produs în zona Khalazai din oraşul Charikar, capitala provinciei Parwan, la circa 70 de kilometri nord de Kabul.

Potrivit NATO, atacul a fost executat de un kamikaze ce şi-a detonat explozivii când a trecut pe lângă o patrulă combinată formată din militari ai NATO şi trupe afgane. Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a revendicat pe Twitter responsabilitatea comiterii acestui atac. Republica Cehă are în prezent 280 de soldaţi în cadrul misiunii 'Resolute Support' în Afganistan.

Această misiune, care succede Forţei internaţionale de asistenţă pentru securitate în Afganistan (ISAF), are aproximativ 16.000 de membri şi este însărcinată în special cu asistenţa şi pregătirea forţelor afgane. În cadrul acestei misiuni participă şi 625 de militari români. La sfârşitul lunii aprilie, 11 copii afgani au fost ucişi şi opt militari români au fost răniţi în Afganistan în urma deflagraţiei unui autovehicul capcană detonat de un atacator kamikaze.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel