Trei drone de atac Bayraktar TB2 au distrus în Ucraina 7 tancuri rusești, 4 lansatoare multiple de rachete Grad, un obuzier Pion și 8 vehicule blindate

S.I. Catalin |
Data publicării:
Bayraktar TB2
Bayraktar TB2

În urmă cu un an, fondul de asistență pentru armata ucraineană, deschis de fundația ''Come Back Alive'', a oferit sistemul aerian fără pilot Bayraktar TB2 Forțelor Armate ale Ucrainei. În acest timp, dronele au reușit să distrugă o mulțime de echipamente militare rusești. 

Come Back Alive este o fundație care oferă sprijin militarilor din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei. Fundația achiziționează arme și echipamente pentru a ajuta la echiparea militarilor ucraineni.

De asemenea, oferă pregătire suplimentară soldaților în domenii precum tragere, prim-ajutor, operare sisteme de artilerie și operarea dronelor. Între mai 2014 și iunie 2022, fundația a strâns peste 100 de milioane de dolari.

Come Back Alive a achiziționat sistemul Bayraktar TB2 direct de la compania turcă Baykar. Acesta include o stație de control la sol și trei drone de atac. Recent, fundația a raportat despre succesul pe care dronele Bayraktar TB2, utilizate de militarii ucrainei, le-au avut pe front.

Dronele de atac au distrus opt vehicule blindate, șapte tancuri, patru lansatoare multiple de rachete BM-21 Grad, un obuzier autopropulsat 2S7 Pion și un sistem radar. Trio-ul Bayraktar TB2 a reușit, de asemenea, să distrugă peste 30 de vehicule militare uşoare de diferite tipuri.

În plus, dronele Bayraktar TB2 au fost folosite pentru a regla focul de artilerie. În special, acestea au colectat o serie de informaţii care au ajutat sistemele M142 HIMARS să lovească cu precizie poziţii ale forţelor ruse de ocupaţie.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel