Trei drone ale Rusiei au căzut în România, dar Zaharova acuză cinic România de „provocări la graniță” și „destabilizarea” R. Moldova

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin
Președintele rus Vladimir Putin și Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus. Sursă foto: Kremlin

Fragmente a trei drone au fost identificate pe teritoriul României, în contextul atacurilor ruse de la Gurile Dunării împotriva porturilor ucrainene de la Dunăre.

Primele două drone au fost identificate în localitatea Plauru, aflată în imediata apropiere a graniței României cu Ucraina. O a treia dronă a fost identificată azi în localitatea Nufărul, aflată la 25 de kilometri de Dunăre.

Știm că cea de-a doua dronă este o dornă kamikaze Shahed 136 a Rusiei. În privința celorlalte două există o analiză în curs.

MAE român l-a convocat în zilele trecute pe însărcinatul cu afaceri a Ambasadei Ruse în România. Țara noastră și-a manifestat protestul părții române față de violarea spațiului aerian al României urmare identificării pe teritoriul țării noastre, în proximitatea frontierei cu Ucraina, a unor fragmente de dronă.

 

Rusia nu doar că nu recunoaște că dronele căzute în România sunt rusești, dar acuză țara noastră de „provocări la graniță” și ... destabilizarea Republicii Moldova

 

Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al MAE rus, a fost întrebată azi despre incidentul militar de pe teritoriul României. Reprezentanta guvernului rus nu doar că nu a recunoscut proveniența UAV-urilor, dar a acuzat România de „provocări la graniță” și de practici privind „destabilizarea internă” a Republicii Moldova.

„Iertați-mă, dar e ridicol. E o jonglerie inconsecventă și controversată. (...) Întrebați partea română. România ia orice poziție care îi este convenabilă. Dă vina pe alții, sunt povești inventate. Toate acestea sunt un atac informațional anti-rusesc, România nu are o imagine clară a ceea ce s-a întâmplat. Nu există fapte, dar trebuie convins publicul că s-a întâmplat ceva acolo. Toate acestea sunt necesare pentru sprijinirea regimului de la Kiev”, a precizat Zaharova care a acuzat poziția României ca fiind una a NATO.

„Dacă  România ar fi îngrijorată nu s-ar preocupa de provocări la graniță”, a conchis Zaharova, care acuză țara noastră că „destabilizează intern” Republica Moldova și contribuie escaladarea tensiunilor.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel