”Trebuie să ne pregătim pentru război în Europa”. Declarația ministrului german al apărării arată că Germania s-a trezit

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc de luptă german de tip Leopard 2. Foto: Bundeswehr
Tanc de luptă german de tip Leopard 2. Foto: Bundeswehr

În cel mai recent interviu al ministrului german al Apărării Boris Pistorius pentru televiziunea ZDF, în emisiunea „Berlin Direkt”, acesta avertizează despre un posibil război în Europa și necesitatea pregătirilor pentru o confruntare militară.

Contrar a ceea ce susțin unii analiști și politicieni, nu Uniunea Europeană sau Angela Merkel ne-au adus unde suntem acum, prin politicile de cooptare economică a Federației Ruse.

Marele vinovat pentru această situație este Rusia însăși, care (după ce a drenat în buzunarele oligarhilor lui Putin sutele de miliarde provenite din vânzarea de gaze și petrol) acuză Occidentul că încearcă să marginalizeze Rusia. Spre exemplu, iahturile oligarhilor ruși costă mai mult decât toate investițiile făcute în Marina militară rusă în ultimul deceniu.

Revenind la situația în care se află Europa - cu un război la graniță și o Rusie în care nu te mai poți încrede - declarația ciudată, dar îngrijorătoare a ministrului german Boris Pistorius vine ca o confirmare a nivelului fără precedent de insecuritate cu care ne confruntăm.

Trebuie să ne pregătim pentru un posibil război în Europa, a spus Pistorius în interviu. „Trebuie să ne obișnuim cu ideea că poate exista o amenințare de război în Europa. Germania trebuie să fie capabilă să se apere. Trebuie să fim pregătiți pentru război”.

În opinia sa, conflictele din Orientul Mijlociu și Ucraina vor avea consecințe în societatea germană.Germania trebuie să fie capabilă să se apere, acest lucru este valabil atât pentru Bundeswehr, cât și pentru societate: „Trebuie să devenim capabili de război”, a spus Pistorius și a adăugat că, în același timp, Germania va face totul în conflictul din Orientul Mijlociu pentru ca situația să nu escaladeze.

El a respins afirmațiile că guvernul federal a fost prea lent în ceea ce privește implementarea ”Zeitenwende” (Punctul de cotitură), noua politică de securitate a Germaniei anunțată de cancelarul Scholz, la trei zile după invadarea Ucrainei. „Nu poate merge cu mult mai repede decât atât”. Nu numai că a fost înființat un fond special pentru Bundeswehr în valoare de 100 de miliarde de euro, dar s-au schimbat și structurile.

Bundeswehr a fost neglijat de mult timp, a spus el în continuare: „Tot ce a fost încurcat în 30 de ani, îmi pare rău să spun, și uzat, nu poate fi recuperat în 19 luni”. Cu toate acestea, Germania va fi într-o poziție complet diferită până la sfârșitul acestui deceniu.

Anterior, ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a cerut și mai mulți bani pentru Bundeswehr.

Germania trebuie să facă mai mult pentru a-și asigura securitatea. Pentru aceasta vom avea nevoie de mulți bani pentru Bundeswehr - a spus Habeck.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel