Canada îşi respectă promisiunile faţă de Ucraina. Primele transportoare blindate LAV urmează să ajungă la Forţele Armate Ucrainene

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În urmă cu două zile, pe o autostradă din Germania au fost observate camioane de mare tonaj încărcate cu echipament militar. Mai mulţi martori oculari au publicat imagini pe rețelele de socializare. În urma analizării acestora, vehiculele militare s-au dovedit a fi transportoare blindate canadiene LAV Super Bison. Ulterior, au apărut informaţii că aceste transportoare blindate sunt parte dintr-un pachet de asistenţă militară oferite Ucrainei de către Canada.

La începutul lunii iulie, Canada a anunţat că va trimite 39 de transportoare blindate LAV Super Bison în Ucraina.

Aceste transportoare blindate au fost oferite Ucrainei ca parte a unui pachet de asistență militară care să ajute armata ucraineană să lupte împotriva forțelor de ocupație ale Federației Ruse.

Vehiculele blindate LAV II Super Bison erau destinate Armatei Canadei și erau în curs de livrare, dar vor fi transferate în schimb Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ottawa a garantat Kievului un ajutor militar de 500 de milioane de dolari. Cele 39 de transportoare blindate LAV 6.0 fac parte din acest pachet financiar. Canada a semnat acordul de 500 de milioane de dolari în luna iunie a acestui an.

Experții militari spun că forțele armate ucrainene vor folosi aceste echipamente militare pe linia frontului împotriva rușilor. De la începutul războiului, la 24 februarie, Canada a fost activă în comunicarea cu Ucraina și în donațiile către armata ucraineană.

Printre cele mai semnificative donații oferite de Canada se numără furnizarea de obuziere remorcate M777 și 20.000 de proiectile de artilerie. O parte din aceste proiectile sunt proiectile Excalibur de 155 mm, foarte precise și eficiente.


Despre transportorul blindat LAV 6.0 


LAV 6.0 ACSV este un vehicul de luptă dezvoltat și produs pentru nevoile armatei canadiene. Producătorul este General Dynamics Land Systems - Canada. LAV 6.0 a fost proiectat în 2011, iar un an mai târziu a a fost prezentat publicului larg.

Transportorul de trupe LAV ACSV Super Bison se bazează pe platforma LAV 6.0, o versiune îmbunătățită a LAV III, cu o carenă în formă de V dublu (Double-V hull) și scaune care atenuează suflul unei explozii, oferind un nivel ridicat de protecție împotriva amenințărilor balistice și minelor.

Vehiculul poate rula cu o viteză maximă de 100 km/h și are o autonomie maximă de 600 km, cu 150 de km mai mult, față de versiunea de bază LAV III. De asemenea și motorul, cu cei 450 CP, este mai puternic cu 100 CP.

Nu se cunoaște deocamdată ce armament va avea LAV ACSV Super Bison, dar LAV III este inițial echipat cu un tun automat de 25 de mm, o mitralieră de 7,62 mm jumelată (coaxială) cu tunul și încă o mitralieră de 5,56 sau 7,62 mm montată deasupra turelei, destinată, în special, pentru ținte aeriene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel