Transport masiv de elicoptere Black Hawk și Apache în Grecia

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

O expediere masivă a elicopterelor Black Hawk și Apache ale US Army a fost localizată în Volos, Grecia, transmite defence blog.

Elicopterele AH-64 Apache (20 de aparate), HH-60 (50 de aparate), CH-47 Chinooks (10 aparate) și UH-60 Black Hawk (50 de aparate) care au ajuns la Volos în Grecia, pe cale maritimă, la 27 octombrie 2019, aparțin Brigăzii 3 Aviație de Luptă, din cadrul Diviziei a 3-a Infanterie.

Potrivit oficialilor armatei, acestea au fost dislocate în Europa în sprijinul exercițiului Atlantic Resolve pentru a efectua antrenamente bilaterale, comune și multinaționale, pentru a consolida legăturile dintre aliați și parteneri.

De asemenea, oficialii au transmis că pe lângă cele 130 de elicoptere vor fi debarcați și aproximativ 1.700 de soldați și mai mult de 2.000 de vehicule prin două porturi diferite pentru a se antrena cu aliați și militari parteneri.

Atlantic Resolve este o demonstrație a angajamentului continuu al SUA față de securitatea europeană printr-o serie de acțiuni menite să liniștească aliații NATO și alți parteneri europeni, pentru pace și stabilitate în întreaga Europă.

Vezi și: Noi trupe americane, prin rotație, în Europa. US Army vor desfășura soldați și în România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel