Transnistria susţine că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului său și aruncă vina pe serviciile Ucrainei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Propagandiștii ruși au anunțat o presupusă tentativă asupra așa-zisului șef al nerecunoscutei Republici Transnistrene, Vadim Krasnoselski. Separatiștii transnistreni acuză SBU de organizarea tentativei de asasinat.

Transnistria - regiune separatistă din estul Republicii Moldova - a anunţat joi că a dejucat o tentativă de asasinare a liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a transmis agenţia de presă oficială rusă RIA Novosti, citată de Reuters.

RIA Novosti citează oficiali de securitate transnistreni care susţin că tentativa de asasinat a fost comandată de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU). Nu este clar deocamdată dacă aceştia au prezentat dovezi care să le susţină acuzaţiile, notează Reuters.

"Ministerul Securităţii Statului al Republicii Moldoveneşti Nistrene informează despre prevenirea unui atac terorist. Crima, ordonată de SBU, era pregătită împotriva unui număr de oficiali transnistreni. Suspecţii au fost reţinuţi. Ei fac depoziţii", se arată în comunicatul de presă al ministerului, citat de RIA Novosti.

Atacatorii ar fi pregătit un atac terorist în centrul Tiraspolului şi, pe lângă eliminarea liderilor transnistreni, mizau pe un număr mare de victime, notează agenţia de presă rusă. 

Izvestia relatează, la rândul său, că ”atacul terorist ar fi trebuit să aibă loc în centrul Tiraspolului pentru a afecta cât mai mulți locuitori din Tiraspol” și îl citează pe unul dintre procurorii transnistreni: ”Locul în care urma să fie comis actul terorist indică faptul că s-a calculat, în primul rând, eliminarea primelor persoane ale statului. (...) În plus, poate, într-o măsură mai mică, calculul era pe un număr mare de victime, întrucât actul terorist urma să se desfășoare în zona centrală a orașului Tiraspol”, a declarat procurorul Anatoli Gurețki.

Pe 23 februarie, Ministerul rus al Apărării susținea că regimul de la Kiev a intensificat pregătirile pentru o invazie a Transnistriei.

Moscova susținea că ucrainenii pregătesc un atac sub steag fals în Transnistria și amenința că „orice acțiuni care reprezintă o amenințare la adresa securității lor (contingentul de menținere a păcii și a altor ruși din Transnistria n.r.) vor fi considerate în conformitate cu dreptul internațional drept un atac asupra Federației Ruse”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel