Transnistria se simte ameninţată de noua strategie de securitate a Republicii Moldova

Cristian Soare |
Data publicării:
soldati ai armatei Republicii Moldova
soldati ai armatei Republicii Moldova

Noua Strategie de Securitate Națională a R. Moldova reprezintă o „amenințare” pentru Transnistria, a declarat liderul separatist Vadim Krasnoselski, potrivit deschide.md.

Capul separatiștilor a spus pentru NEZAVISIMAIA GAZETA că în pofida adoptării noii Strategii de Securitate, Tiraspolul nu va admite retragerea trupelor ruse de ocupație din regiune.

„Inițial, a fost decizia Curții Constituționale, care a calificat drept ilegală aflarea GOTR în Transnistria și aproape că a hotărât să se intervină militar pentru înlăturarea trupelor ruse. Acum avem rezoluția ONU și OSCE, cu aceeași concluzie: rușii trebuie să plece. Noua Strategie de Apărare a R. Moldova reiterează că principala amenințare pentru securitate sunt militarii ruși de pe teritoriul Transnistriei. Dar noi considerăm că, de fapt, militarii moldoveni sunt amenințarea căreia suntem gata să ne opunem”, a subliniat Krasnoselski.

Reprezentanți ai pretinsului minister al apărării de la Tiraspol au declarat că "forțele armate ale republicii” au demarat exerciții de apărare în regiune

„Sarcina lor este să oprească forțele inamicului și să nu admită instalarea lor pe teritoriul republicii. În teritoriu a fost instalate puncte unde ofițerii analizează informația parvenită și iau decizii de apărare și acoperire a hotarului”, au spus cei de la apărarea separatistă.

Existența regiunii separatiste transnistrene și prezența militară rusă în stânga Nistrului, sunt cele mai mari riscuri și amenințări pentru Republica Moldova, potrivit proiectului Strategiei Naționale de Apărare, aprobat, recent, de Parlamentul Republicii Moldova.

În același context sunt indicate și conflictul din Estul Ucrainei, cel din Orientul Mijlociu, precum și propaganda străină. Documentul a fost însă criticat de deputații socialiști, care îl consideră unul îndreptat împotriva Federației Ruse. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel