Transferul trupelor americane din Germania este ”înghețat”

Eduard Pascu / 03 feb 2021 / 21:25
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Toate planurile legate de retragerea forței din Germania, ordonată de Administrația Trump, sunt în așteptare, în timp ce noul secretar al apărării, Lloyd Austin, revizuiește această decizie, potrivit generalului Tod Walters, comandantul forțelor NATO din Europa.

Decizia de a transfera 12.000 de militari din Germania este analizată de Administrația Biden și de noua echipă a Pentagonului. Liderii din Berlin au fost surprinși de această decizie, la fel ca și lanțul militar de comandă al SUA, transmite Defense News.

Unitățile deja se puseseră în mișcare pentru a îndeplini ordinul Administrației Trump, inclusiv pentru mutarea sediilor EUCOM și US AfricaComand de la Stuttgart la Mons, Belgia, iar acum totul este ”înghețat”, a declarat Wolters într-o conferință de presă.

Între timp, EUCOM intenționează să continue exercițiul Defender Europe 2021 în acest an, potrivit lui Wolters. Exercițiul presupune transferul rapid a 30.000 de militari și tehnică din 26 de țări participante la exercițiu, care se întind de la Marea Baltică până la Africa, a spus el. Ideea este de a ”deplasa” forțele pe distanțe mari, a explicat el.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy