Transferul trupelor americane din Germania este ”înghețat”

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook
Sursă foto: U.S. Department of Defense (DoD) Facebook

Toate planurile legate de retragerea forței din Germania, ordonată de Administrația Trump, sunt în așteptare, în timp ce noul secretar al apărării, Lloyd Austin, revizuiește această decizie, potrivit generalului Tod Walters, comandantul forțelor NATO din Europa.

Decizia de a transfera 12.000 de militari din Germania este analizată de Administrația Biden și de noua echipă a Pentagonului. Liderii din Berlin au fost surprinși de această decizie, la fel ca și lanțul militar de comandă al SUA, transmite Defense News.

Unitățile deja se puseseră în mișcare pentru a îndeplini ordinul Administrației Trump, inclusiv pentru mutarea sediilor EUCOM și US AfricaComand de la Stuttgart la Mons, Belgia, iar acum totul este ”înghețat”, a declarat Wolters într-o conferință de presă.

Între timp, EUCOM intenționează să continue exercițiul Defender Europe 2021 în acest an, potrivit lui Wolters. Exercițiul presupune transferul rapid a 30.000 de militari și tehnică din 26 de țări participante la exercițiu, care se întind de la Marea Baltică până la Africa, a spus el. Ideea este de a ”deplasa” forțele pe distanțe mari, a explicat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel