Transferul cunoscutelor camioane germane HX 8x8 către Ucraina a început. Livrarea ar putea fi urmată de sistemele Skynex  

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Camioanele HX
Camioanele HX

La solicitarea guvernului german, Rheinmetall furnizează Ucrainei camioane HX cu tracțiune 8×8. În total, 26 de vehicule noi vor fi transferate în Ucraina în cadrul comenzii care are o valoare de aproximativ 12,5 milioane de euro. 

Fabricată de Rheinmetall MAN Military Vehicles, familia HX reprezintă cea mai utilizată gamă de camioane militare la nivel global. Peste 15.000 de vehicule renumite pentru rezistență, mobilitate, ușurință în utilizare și modularitate sunt în prezent în serviciu în întreaga lume. 

Compania Rheinmetall este angrenată în mai multe activități în sprijinul Ucrainei, însă în modul limitativ specific poziției Germaniei. Astfel, în  2023, cu sprijinul guvernului german, subsidiara Rheinmetall Zeppelin Mobile Systeme va furniza Ucrainei un spital de campanie la cheie.

În aceeași manieră, Rheinmetall participă la mai multe acțiunile denumite în Germania „ringtausch”. Este vorba de procedura prin care țări NATO transferă echipamente grele din epoca sovietică în Ucraina, primind în schimb surplusul de sisteme fabricate în Occident, la care a aplicat și guvernul german pentru a sprijini totuși efortul de război al Ucrainei.

 

Camioanele HX ar putea anunța livrarea sistemelor de apărare antiaerianp Skynex

 

Rheinmetall furnizează în prezent diverse vehicule de luptă din rezervele companiei, inclusiv tancuri Leopard 2 A4 și vehicule de luptă de infanterie Marder, în Republica Cehă, Slovacia și Grecia. Camioane HX cu tracțiune  8×8, precum cele pe care le primește acum Ucraina, au fost livrate, spre exemplu Sloveniei. La rândul lor, aceste țări transferă în Ucraina tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie de producție sovietică.

Trebuie precizat că, în urmă cu o săptămână, mai multe surse media de încredere au semnalat faptul că guvernul german a contractat Rheinmetall să livreze Ucrainei două sisteme de apărare antiaeriană Skynex pentru aproximativ 182 de milioane de euro, “împreună cu camioane HX pentru suma suplimentară de 12 milioane de euro”.

Potrivit surselor, se așteaptă ca atât camioanele, cât și  sistemele cu rază scurtă de acțiune să fie livrate până la începutul anului 2024, în timp ce informațiile din ultimele 24 de ore confirmă deja începerea livrării camioanelor către Kiev.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel