Trageri de luptă în cadrul artileriei de coastă ucrainene: Exercițiu de respingere a unei grupări navale și a uneia de desant aerian

Ghe. Orjanu |
Data publicării:

Brigada 406 Artilerie a Comandamentului Infanteriei Marine / Forțele Navale ale Ucrainei a desfășurat în perioada 14 - 15.07 un exercițiu tactic cu trageri de luptă.

Scenariul acțiunilor a fost unul complex, unitățile brigăzii fiind nevoite să respingă concomitent atât o grupare navală de debarcare, cât și o alta de desant aerian. Activitățile au fost executate într-un poligon de litoral din sudul Ucrainei.

Particularitatea exercițiului a constat în trageri de artilerie pe timp de noapte asupra unor ținte navale, cu folosirea unei game largi de mijloace tehnice de recunoaștere și în condiții de bruiaj electronic executat de adversar.

Conform colonelului Oleksandr Suk, locțiitor al Comandantului Infanteriei Marine și șef al Artileriei, scopul exercițiului a fost verificarea coerenței acțiunilor divizioanelor de artilerie participante, urmând ca experiența acumulată să fie folosită și la pregătirea altor unități și subunități de artilerie.

Comentariul autorului:

Brigada 406 Artilerie – Nikolaev are principalele unități subordonate (4 divizioane de artilerie) dislocate în regiunile Odessa (două), Nikolaev și Zaporojie, câte unul. Ca element component al Infanteriei Marine, brigada are misiunea de a sprijini acțiunile de luptă, în zonele de coastă ale Mării Negre și Mării Azov.

Deși în prezent, această mare unitate nu este înzestrată cu armament performant, este posibil ca începând cu finalul acestui an să primească în dotare sistemele de rachete de croazieră  RK-360MȚ "Neptun” cu bătaia de 100 km, de producție autohtonă. Testele cu racheta “Neptun” (R360) s-au finalizat la jumătatea lunii iunie 2020, Ministerul ucrainean al Apărării urmând să lanseze comenzi de producție.

În eventualitatea unui conflict militar deschis cu Federația Rusă, ipoteză reluată recent în mass media ucrainene ca urmare a crizei de apă din Crimeea, brigada de artilerie va intra printre primele în luptă pentru respingerea unei operații de debarcare a forțelor ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel