Toate șansele ca Rusia să mai lovescă la 200 de metri de granița României. Informațiile britanice: Atacurile reușite au deschis apetitul rușilor pentru noi lovituri cu drone

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Shahed-131, dronă kamikaze iraniană
Shahed-131, dronă kamikaze iraniană

Dronele lansate de Rusia au lovit ținte la 200 de metri de granița cu România, ceea ce indică faptul că Rusia și-a „dezvoltat apetitul” de a lansa lovituri în apropierea teritoriului NATO.

Potrivit analizei zilnice a structurii de informații din Ministerul Britanic al Apărării, atacurile reușite din ultimele două săptămâni, când Rusia a lansat mai multe valuri de lovituri în porturile dunărene folosind drone kamikaze de fabricație iraniană, vor fi urmate și de alte acțiuni asemănătoare.

Oficialii serviciilor de informații au arătat că scopul unor astfel de atacuri esteacela de a forța transportul internațional să oprească comerțul prin porturile ucrainene.

Analiștii britanici consideră că există o posibilitate reală ca Rusia să folosească și în viitor UAV-uri pentru a viza această zonă, deoarece consideră că utilizarea acestora este mai sigură, fiind mai puțin probabil să se ajungă la o „escaladare”.

Rusia consideră că UAV-urile sunt „ acceptabil de precise” iar focoasele lor sunt mult mai mici decât cele ale rachetelor de croazieră.

Reamintim că miercuri, 2 august, după atacul de la Izmail, au existat relatări ale locuitorilor din zonă că rămășițe ale dronelor rusești au căzut pe teritoriul României.

Ministerul Apărării al României a reacționat la această situație. Potrivit Ministerului Apărării, „în prezent nu există posibilitatea unei amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau a apelor teritoriale ale României”.

În urma atacului de la Izmail, unde se află portul fluvial, au fost avariate stația maritimă și infrastructura Companiei de transport maritim ucrainean Dunărea, un transportator de marfă ucrainean cheie pe Dunăre.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel