Tirurile de armă israeliene, noi victime în Fâșia Gaza

Sebastian Florea |
Data publicării:

Doi palestinieni au fost ucişi de tiruri de armă israeliene în Fâşia Gaza, anunță ministerul.

Doi palestinieni, inclusiv un adolescent de 14 ani, au fost ucişi vineri de tiruri de armă israeliene în Fâşia Gaza în cursul unor manifestaţii şi al unor confruntări de-a lungul frontierei, a indicat Ministerul Sănătăţii din Gaza, relatează AFP.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului, cei doi palestinieni au fost amândoi împuşcaţi în piept la est de oraşul Gaza. Alte 142 de persoane au fost rănite, dintre care cinci sunt în stare critică, a adăugat sursa, fără să precizeze câte dintre ele au fost atinse de gloanţe şi câte au fost intoxicate cu gaze lacrimogene. Armata israeliană a raportat că aproximativ 20.000 de palestinieni au participat la această nouă acţiune de protest, în cadrul unei mobilizări în curs de mai multe luni, la mai multe puncte de frontieră.

Potrivit armatei israeliene, au fost aruncate grenade, dispozitive explozive şi pietre asupra soldaţilor săi postaţi în spatele barierei înalte de mai mulţi metri care separă Israelul de enclava palestiniană. Armata a ripostat cu gloanţe reale şi cu ajutorul unor proiectile neletale. Un aparat a întreprins de asemenea două lovituri aeriene în nordul enclavei, a precizat armata.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel