Theresa May: Uniunea Europeană nu este acelaşi lucru cu Uniunea Sovietică

S.I. Catalin |
Data publicării:
Theresa May
Theresa May

Premierul britanic a dat asigurări marţi că Uniunea Europeană nu este acelaşi lucru cu Uniunea Sovietică, a doua zi după ce şeful diplomaţiei britanice a stârnit indignare comparând blocul comunitar cu fosta URSS, relatează Reuters şi Press Association.

Duminică, în timpul discursului său din cadrul congresului Partidului Conservator britanic, ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a acuzat Uniunea Europeană că încearcă să ''pedepsească'' Regatul Unit pentru decizia sa de a părăsi blocul comunitar, făcând o paralelă cu Uniunea Sovietică şi încercările acesteia de a-i împiedica pe cetăţenii ei să plece din ţară.

Rugată de BBC să comenteze remarcile lui Hunt, Theresa May a subliniat că acum "în Uniunea Europeană sunt ţări care au făcut parte din Uniunea Sovietică, însă în prezent sunt state democratice". "Şi pot să vă spun că aceste două organizaţii nu sunt unul şi acelaşi lucru", a insistat şefa guvernului britanic.

Avertismentele lui Jeremy Hunt în sensul că UE nu trebuie să ţină ostatice statele membre, aşa cum proceda URSS cu propriii cetăţeni, au fost condamnate de numeroşi politici şi diplomaţi din Europa.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel