Theresa May: Iranul respectă acordul nuclear

Alexandru Nicolae / 23 sep 2018 / 23:41
Theresa May
Theresa May

Theresa May a declarat că Iranul respectă acordul nuclear, care, în opinia ei, ar trebui să rămână în vigoare.

Iranul îşi îndeplineşte angajamentele în cadrul acordului nuclear, denunţat de Statele Unite, acord care ar trebui păstrat, a declarat premierul britanic Theresa May într-un interviu difuzat duminică, relatează AFP.

"Din ceea ce vedem, noi credem că respectă" acordul, a declarat şefa guvernului britanic în legătură cu termenii acordului, într-un interviu acordat canalului de televiziune american CBS.

"Ar trebui păstrat"

"Noi credem că ar trebui să rămână în vigoare", a adăugat ea. "Şi alte state care au fost implicate în implementarea sa consideră, de asemenea, că ar trebui păstrat", a mai spus Theresa May.

Cu toate acestea, la fel ca Franţa, Marea Britanie doreşte să înceapă negocieri cu Iranul pe teme care nu figurează în acord, a afirmat ea.

Theresa May a menţionat în acest sens "rachetele balistice" şi "modul în care Iranul intervine în regiune, pentru destabilizarea ei". "Trebuie să discutăm aceste aspecte", a subliniat şefa guvernului de la Londra.

Interviul acordat de premierul britanic a fost difuzat înainte de începerea unei săptămâni de negocieri diplomatice la New York în cadrul Adunării Generale a ONU între liderii din întreaga lume, unde Iranul şi Coreea de Nord urmează să fie în centrul discuţiilor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy