Thales semnează un acord cu Hitachi Rail în vederea vânzării diviziei Ground Transportation Systems

Sursă foto: Thales
Sursă foto: Thales

Thales (Euronext Paris: HO) și Hitachi Rail anunță astăzi intrarea în etapa de negocieri exclusive privind vânzarea diviziei de Sisteme pentru Transportul Terestru (GTS) a Thales pentru 1,6 miliarde de euro.

• Au fost demarate negocierile exclusive cu Hitachi Rail pentru vânzarea activității Ground Transportation Systems cu 1.660 milioane de euro

• Valorizare competitivă, care reflectă activitatea eficientă

• Consolidarea focusului strategic al Thales asupra creșterii pe termen lung a trei piețe: aerospațială, apărare, identitate digitală și securitate, care va genera creșterea accelerată a profitului EBIT și continuarea reducerii datoriilor

• Noul business rezultat prin preluarea GTS de către Hitachi Rail va avea o poziție dominantă pe piața mondială a semnalizării feroviare

• Reprezentanții staff-urilor Thales și Hitachi Rail sunt consultați în privința acestui proiect care se supune condițiilor uzuale de încheiere

Cu aproximativ 9000 de angajați la finalul anului 2020, Ground Transportation Systems este lider global în Semnalizare Feroviară și Sisteme de Control al trenurilor, Telecomunicații și sisteme de supraveghere și soluții de colectare a tarifelor aferente călătoriilor, toate acestea reprezentând tehnologii-cheie pentru o mobilitate mai sustenabilă, potrivit unui comunicat al Thales, emis către DefenseRomania.

În jur de 8 miliarde de călători beneficiază anual de tehnologiile GTS.

Businessul Ground Transportation Systems  a înregistrat o revenire solidă în ultimii 5 ani, în 2020 și în prima jumătate a anului 2021, având cea mai bună performanță din ultimii 7 ani, în ciuda crizei Covid-19.

Grație unei puternice complementarități de ordin tehnic, geografic și comercial între Hitachi Rail și GTS, procesul va crea un lider în domeniul soluțiilor de semnalizare feroviară, cu o ofertă mai largă de produse și capabilități întărite de a răspunde cererii clienților din toată lumea. În plus, angajații GTS se vor bucura de noi oportunități profesionale. Puterea combinată a expertizei digitale a Hitachi Rail și a GTS va ajuta Hitachi Rail să accelereze oferta Mobility as a Service (MaaS).

Prin această tranzacție, Thales își întărește focusul strategic asupra creșterii pe termen lung a trei piețe – aerospațială, apărare și securitate și identitate digitală și securitate. Fiecare dintre aceste divizii sunt jucători de prim rang în domeniu, specializați în sisteme inteligente și soluții digitale, capabili să genereze în mod sustenabil profituri EBIT (înainte de plata dobânzilor și a impozitului) cu două cifre. Această tranzacție permite acum grupului să aibă ca obiectiv un profit EBIT de 12% pe termen mediu.

Tranzacția va întări de asemenea bilanțul Thales și va crea un nivel semnificativ de cash.
„În urma discuțiilor cu lideri de piață, Thales a slectat cel mai bun partener industrial pentru a aigura o dezvoltare pe termen lung a afacerii sale în domeniul transportului terestru. Această decizie creează o valoare semnificativă pentru clienții, angajații și acționarii noștri și permite Ground Transportation Systems să se afle la vârful dezvoltării în zona mobilității sustenabile.” – Philippe Keryer, EVP Strategy, Research & Technology, Thales.

„Prin această mișcare strategică vom putea să ne concentrăm pe dezvoltarea durabilă a celor trei business-uri high-tech ale noastre, fiecare dintre ele capabile să livreze sustenabil profituri cu două cifre – Aerospațial, Apărare & Securitate și Identitate Digitală & Securitate – întărind poziția lor de lider.” – Patrice Caine, Președinte și CEO Thales.

„Anunțul de azi este o oportunitate excelentă pentru echipele Hitachi Rail și Ground Transportation Systems de a crea valoare nouă pentru clienți, pentru orașe și călători din toată lumea. Pe lângă dezvoltarea capacităților noastre din domeniul semnalizării ca parte a ofertei-cheie, adăugăm capabilitățile noastre digitale și MaaS. Echipele puternice, relația cu clienții și tehnologiile GTS ne vor ajuta să creștem pentru a deveni un jucător major. Acestea se adaugă talentului Lumada și capabilităților de inginerie digitală ale echipelor noastre de la GlobalLogic și a ale întregului grup Hitachi.” – Andrew Barr, Director General Hitachi Rail.

 

Perspective financiare actualizate pentru 2021

 

Având în vedere că sectorul Transporturilor va fi considerat activitate în curs de vânzare în declarațiile financiare pentru 2021, perspectivele financiare ale Thales pentru 2021 sunt următoarele:

• La fel ca în 2019 și 2020, o rată de recepționare a comenzilor raportată la cifra de afaceri (book-to-bill) mai mare ca 1;
• O cifră de afaceri între 15,8 – 16,3 miliarde de euro;
• Profit EBIT între 9,8% și 10,3%, în creștere față de 2020

 

Pașii următori


Reprezentanți ai personalului Thales și Hitachi Rail vor fi informați și consultați în privința proiectului, conform legislației în vigoare în țările implicate.

Încheierea tranzacției va necesita disocierea activității (carve-out) în mai multe țări și se supune condițiilor obișnuite în ceea ce privește autorizațiile de reglementare și autoritățile din domeniul concurenței. Aceasta ar trebui să se încheie la finalul anului 2022 sau debutul lui 2023.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel