Thailanda suspendă exerciţii militare comune cu SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

Thailanda şi-a suspendat planurile de efectuare a unor exerciţii militare comune cu Statele Unite, după ce opt soldaţi thailandezi au fost testaţi pozitiv la coronavirus, la întoarcerea din Hawaii, informează Reuters.

Armata thailandeză a precizat că militarii infectaţi sunt dintre cei 151 de ofiţeri care au revenit de la exerciţiul Lightning Forge 2020, la care au participat în iulie alături de forţele americane din Hawaii, transmite Agerpres.

'Până la ameliorarea situaţiei, armata a suspendat toate planurile de a aduce forţe din străinătate', a declarat un purtător de cuvânt al ministerului apărării de la Bangkok. El a afirmat că Thailanda nu are intenţia de a desfăşura activităţi comune de instruire a militarilor cu alte ţări în afară de SUA.

În Thailanda s-au raportat până acum 3317 cazuri de coronavirus şi 58 de decese, însă în ultimele 69 de zile nu a mai avut loc nicio transmitere a virusului pe teritoriul ţării - toate cazurile au provenit din afară.

Citește și: SUA și Australia au anunțat o 'alianţă indestructibilă' împotriva Chinei. Alianța implică inclusiv cooperare militară

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel