Texas va permite oricărei persoane de peste 21 de ani să dețină fără permis un pistol

Eduard Pascu / 25 mai 2021 / 15:35

Parlamentarii din Texas au adoptat un proiect de lege care le va permite oamenilor să dețină pistoale fără permis, fără a le fi verificate antecedentele și fără a fi instruiți să le utilizeze.

Potrivit normelor actuale în vigoare, cei care dețin pistoale sunt obligați să aibă permis, să urmeze cursuri de instruire, iar antecedentele lor sunt verificate. Dar senatul republican din Texas a votat pentru eliminarea acestor restricții, potrivit BBC, transmite Digi 24.

Proiectul de lege a fost trimis guvernatorului Greg Abbott, care a spus că îl va semna, în ciuda avertismentelor lansate de organizații diverse care spun că legea reprezintă un pericol public.

Texas are unele dintre cele mai slabe legi privind controlul armelor din SUA, care permit deja ca puștile să fie transportate în public fără permis.

Noua măsură ar permite oricărei persoane de peste 21 de ani să poarte un pistol, cu excepția cazului în care a suferit condamnări penale sau există restricții legale în acest sens.

Susținătorii noilor reglementări spun că acestea le-ar permite texanilor să se apere mai bine în public și că vor anula limitele inutile ale dreptului constituțional de a purta arme.

”Este simpla restaurare a dreptului constituțional al texanilor, în temeiul celui de-al Doilea Amendament, un drept al poporului de a deține și de a purta arme”, a declarat senatorul Charles Schwertner, republican, potrivit Texas Tribune.

Criticii spun că proiectul de lege pune vieți în pericol. Beverly Powell, senator democrat, a declarat: ”Dacă mă așez la restaurant lângă un domn sau o doamnă care alături o armă, vreau să știu că acea persoană este bine instruită să utilizeze acea armă”.

Organizațiile non-guvernamentale au spus că în Texas s-au înregistrat în ultimii ani mai multe incidente armate cu victime multiple. În 2019 au avut loc două atacuri cu arma soldate cu 30 de morți, iar în 2017 au fost ucise 27 de persoane într-un atac armat într-o biserică.

Proiectul de lege ar permite în continuare organizațiilor sau companiilor să interzică portul de arme în incinta lor.

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy