Teroriștii Hamas ascunşi într-un spital din Cisiordania au fost neutralizați de militari ai forțelor israeliene, deghizați în medici și pacienți

Unitatea specială israeliană Yahalom (forțe pentru operații speciale). Foto: IDF
Unitatea specială israeliană Yahalom (forțe pentru operații speciale). Foto: IDF

Armata israeliană a afirmat marţi că a "neutralizat" teroriști Hamas ascunşi în spitalul Ibn Sina din Jenin, în Cisiordania ocupată, care pregăteau un atac iminent, informează Reuters.

Operațiunea Forțelor israeliene a fost una mai puțin obișnuită, scrie TheGuardian, care prezintă și imagini video din timpul raidului asupra spitalului din Jenin.

Forțele armate israeliene deghizate în femei și lucrători medicali au luat cu asalt spitalul Ibn Sina din Jenin, ucigând trei presupuși militanți palestinieni într-un raid dramatic.

Imaginile despre care se presupune că ar fi luate de la o cameră video de securitate din interiorul spitalului arată peste 10 militari, majoritatea înarmați, îmbrăcați ca femei cu basma musulmane sau precum personalul spitalului. Unul dintre militari, cu mască chirurgicală, purta o pușcă într-un braț și un scaun cu rotile pliat în celălalt. Forțele au fost văzute percheziționând un bărbat care stătea în genunchi, la perete, cu brațele ridicate.

Forţele IDF l-au identificat pe unul din suspecţi: Mohammad Jalamneh, în vârstă de 27 de ani; se pare că acesta avea contacte cu comandamente Hamas din străinătate şi planifica "un raid inspirat din masacrul din 7 octombrie".

"Jalamneh intenţiona să efectueze un atac terorist în viitorul imediat şi folosea spitalul ca ascunzătoare, iar de aceea a fost neutralizat", au comunicat militarii israelieni.

Ceilalţi doi erau militanţi din zona respectivă.

Armata israeliană a refuzat să precizeze dacă ei şi-au pierdut într-adevăr viaţa, însă postul de radio Vocea Palestinei a transmis că în spital au fost ucişi trei palestinieni.

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că forțele israeliene au deschis focul în secțiile spitalului Ibn Sina din orașul Jenin. Ministerul a condamnat raidul și a cerut comunității internaționale să facă presiuni asupra armatei israeliene pentru a opri astfel de operațiuni în spitale. Un purtător de cuvânt al spitalului a spus că nu a existat niciun schimb de focuri, indicând că a fost vorba de o acțiune țintită.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel