Terorist ISIS, urmărit internațional, arestat în Turcia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Luptător al Statului Islamic (ISIS)
Luptător al Statului Islamic (ISIS)

Turcia a identificat și arestat un terorist ISIS care se afla pe lista roșie de urmăriți internațional. Acesta făcea parte dintr-un grup mai mare format din cetățeni ruși, uzbeci și kirghizi.

Ministerul Apărării din Turcia anunță că a reușit identificarea și arestarea unui terorist ISIS aflat pe lista roșie de urmăriți internațional, anunță Anadolu.

Pe 31 decembrie, 20 de indivizi care încercau să treacă ilegal din Siria în Turcia au fost arestați de agenții de securitate de frontieră, se precizează în comunicatul ministerului.

Suspectul terorist Daesh/ISIS făcea parte dintr-un grup format din cinci cetățeni ruși, patru cetățeni din Uzbekistan și alți trei din Kârgâzstan.

În urma unei anchete a fost identificat ”că unul dintre teroriști este căutat cu o notificare roșie”, se mai arată în comunicat.

Turcia a fost una dintre primele țări care a declarat Daesh/ISIS drept grup terorist în 2013. De atunci teroriștii Daesh/ISIS au efectuat cel puțin 10 atacuri sinucigașe, șapte atacuri cu bombă și patru atacuri armate, ucigând 315 de oameni și rănind alte câteva sute.

Ca răspuns, Turcia a lansat operațiuni anti-terorism în țară și în străinătate pentru a preveni alte atacuri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel