Termocentrala ucraineană Trypillia, distrusă în totalitate în urma unui atac rusesc | Zelenski: Avem nevoie de sisteme de apărare, nu de vorbe goale

Cristian Soare |
Data publicării:

Centrala termoelectrică Trypillia a fost complet distrusă în urma unui atac cu rachete rusești de mare amploare în dimineața zilei de 10-11 aprilie, a precizat Andrii Hota, președintele Consiliului de supraveghere al PJSC Centrenergo, o importantă companie producătoare de energie electrică și termică din centrul și estul Ucrainei, într-un comentariu pentru agenția de presă Interfax-Ucraina. După recentul atac cu rachete lansat de ruși, președintele Volodimir Zelenski a declarat că Ucraina are nevoie de o apărare antiaeriană puternică și de alt sprijin defensiv, nu de ignorare și discuții îndelungate.

"Mulțumesc tuturor celor care în prezent atenuează consecințele atacului rusesc și fiecărui soldat care a stat de pază peste noapte. Peste 40 de rachete și alte aproximativ 40 de drone de atac au fost utilizate. Unele dintre rachete și dronele Shahed au fost doborâte cu succes. Din nefericire, doar unele'', a precizat Zelenski.

,,Fiecare dintre vecinii noștri din Europa, fiecare dintre ceilalți parteneri ai noștri are acum ocazia să vadă cât de critică este nevoia de apărare aeriană a Ucrainei. Chiar aici, chiar acum, este ocazia noastră de a arăta lumii că terorismul este condamnat universal'', a argumentat președintele Ucrainei.

În noaptea de 10-11 aprilie, rușii au vizat din nou facilități de infrastructură critică ale Ucrainei. A avut loc un alt atac cu rachete asupra orașului Harkov și a regiunii Harkov. Prinţe obiectivele bombardate de ruşi sunt incluse, de asemenea, şi instalații din alte regiuni: Kiev, Zaporojie, Odesa și Lviv.

Dacă Rusiei i se permite să continue, dacă rachetele rusești și dronele Shahed lovesc nu doar Ucraina, ci și determinarea partenerilor noștri, va fi o aprobare globală a terorii. Avem nevoie de apărare aeriană și de alt sprijin defensiv, nu de ignorare și de discuții îndelungate."

Zelenski le-a mulțumit celor care susțin efectiv lupta pentru viață a Ucrainei și tuturor liderilor "care nu vor rămâne tăcuți, care vor continua să ajute Ucraina să condamne teroarea rusă".

 

Cel mai bun loc pentru sistemele Patriot este în Ucraina

 

În urma atacului efectuat de Rusia asupra Ucrainei în noaptea de 10-11 aprilie, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a făcut din nou apel la țările partenere ale Ucrainei să furnizeze Kievului sisteme de apărare antiaeriană Patriot.

Kuleba a precizat că 6 din cele 80 de rachete și drone lansate de Rusia, care au vizat în principal infrastructura civilă critică, au fost rachete balistice.

,,Ucraina rămâne singura țară din lume care se confruntă cu lovituri balistice. În prezent, nu există un alt loc în care să se afle Patriot", a precizat Kuleba.

Kuleba s-a declarat încrezător că, dacă cei care sunt responsabili de furnizarea acestor sisteme Ucrainei ar petrece cel puțin o noapte la Harkov, toate deciziile necesare ar fi luate rapid.

"Iar eu aș fi gata să merg împreună cu ei", a declarat ministrul ucrainean de externe.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel