Teritoriul Turciei a fost lovit de mai multe rachete lansate din Siria

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Turciei a condamnat vineri un incident în care rachete lansate din Siria au lovit  provincia Kilis din sudul Turciei.

"Desigur, atacul asupra provinciei Kilis este inacceptabil", a declarat Recep Tayyip Erdogan reporterilor după rugăciunile de vineri din metropola Istanbul, transmite Anadolu.

"Ca răspuns la acest atac cu rachete, am ripostat, sunt represalii și vom continua să facem acest lucru", a adăugat el fără se detalieze ce acțiuni au fost înteprinse drept ripostă.

Nimeni nu a fost rănit de aceste rachete, care nu au provocat nici pagube.

De la începutul anului 2016, peste 70 de rachete au fost lansate din Siria asupra provinciei Kilis. Atacurile au fost puse pe seama grupării Daesh/ISIS și au ucis cel puțin 21 de persoane, dar în ultimii, gruparea teroristă a fost înfrântă în regiune, ca urmare și a operațiunilor militare turcești.

Din 2016, Turcia a lansat operațiuni antiteroriste în nordul Siriei: Euphrates Shield (2016), Olive Branch (2018) și Peace Spring (2019).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel