Tentativă de asasinat asupra unui diplomat la Ankara

DefenseRomania Team |
Data publicării:

În capitala turcă Ankara a avut loc o tentativă de asasinat comisă împotriva consilierului ambasadei belaruse, Alexander Poganșev, relateaza ziarul turc Hurriyet, transmite paginaderusia.

Potrivit publicatiei, tentativa a fost comisă de un militar turc în retragere, vecin cu Pogansev. Diplomatul are două plăgi prin împușcare, iar atacatorul a fost găsit ulterior mort. Conform datelor preliminare, el s-a sinucis cu aceeași armă pe care a folosit-o în timpul atacului.

Infracțiunea a fost comisă în cartierul Cankaya, unde se afla un număr mare de misiuni diplomatice. Diplomatul rănit a fost dus la spital.

Unele detalii despre tentativa de ucidere au fost dezvăluite de secretarul de presă al Ministerului de Externe al Belarusului, Anatoli Glaz. „Angajatul ambasadei se întorcea acasă cu copilul când un fost militar, dezechilibrat mental, l-a împușcat de mai multe ori pe diplomat. Copilul nu a fost rănit, dar tatăl său este internat în stare gravă la spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus.

Vezi și: Turcia se pregăteşte să lanseze o operaţiune militară în Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel