Tentativă de asasinat asupra unui diplomat la Ankara

DefenseRomania Team / 25 iul 2019 / 23:15

În capitala turcă Ankara a avut loc o tentativă de asasinat comisă împotriva consilierului ambasadei belaruse, Alexander Poganșev, relateaza ziarul turc Hurriyet, transmite paginaderusia.

Potrivit publicatiei, tentativa a fost comisă de un militar turc în retragere, vecin cu Pogansev. Diplomatul are două plăgi prin împușcare, iar atacatorul a fost găsit ulterior mort. Conform datelor preliminare, el s-a sinucis cu aceeași armă pe care a folosit-o în timpul atacului.

Infracțiunea a fost comisă în cartierul Cankaya, unde se afla un număr mare de misiuni diplomatice. Diplomatul rănit a fost dus la spital.

Unele detalii despre tentativa de ucidere au fost dezvăluite de secretarul de presă al Ministerului de Externe al Belarusului, Anatoli Glaz. „Angajatul ambasadei se întorcea acasă cu copilul când un fost militar, dezechilibrat mental, l-a împușcat de mai multe ori pe diplomat. Copilul nu a fost rănit, dar tatăl său este internat în stare gravă la spital”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe din Belarus.

Vezi și: Turcia se pregăteşte să lanseze o operaţiune militară în Siria

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy