Tensiuni în Asia. Phenianul a lansat o rachetă balistică, ca răspuns la exercițiile SUA cu Japonia și Coreea de Sud / China a trimis 32 de avioane și 6 nave lângă Taiwan

două avioane B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA, împreună cu avioane F-16 / Comandamentul Indo-Pacific, flickr
două avioane B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA, împreună cu avioane F-16 / Comandamentul Indo-Pacific, flickr

Statele Unite au desfășurat bombardiere B-1B pentru exerciții cu Coreea de Sud și Japonia. Cei trei aliați și-au intensificat răspunsurile la amenințările din Coreea de Nord.

Potrivit Reuters, un bombardier B-1B american a zburat alături de avioane sud-coreene FA-50 și avioane de luptă F-16 ale Forțelor Aeriene ale SUA, ca parte a exercițiilor în curs de desfășurare pentru Ulchi Freedom Shield (un exercițiu militar comun la scară largă menit să-și îmbunătățească răspunsul la amenințările nucleare și cu rachete ale Phenianului), fiind vorba de al 10-lea astfel de zbor al unui bombardier american în acest an.

Într-o acțiune separată, două avioane B-1B ale Forțelor Aeriene ale SUA s-au alăturat exercițiilor comune cu 12 avioane de vânătoare japoneze, inclusiv patru avioane F-15, potrivit ministerului japonez al apărării.

Exercițiul de miercuri a fost o demonstrație a ceea ce aliații au numit „descurajare extinsă” în fața recentelor zboruri ale vehiculelor spațiale de lansare ale Coreei de Nord și o demonstrație a „posturii puternice de apărare unită”.

Phenianul a răspuns la câteva ore și a lansat miercuri cel puțin două rachete balistice cu rază scurtă de acțiune în mare, a declarat armata sud-coreeană.

Ministerul japonez al Apărării a raportat că cel puțin o rachetă balistică suspectată a fost lansată, în timp ce presa japoneză a raportat că două rachete au fost lansate și au aterizat în afara zonei economice exclusive a Japoniei.

Rachetele balistice ale Coreei de Nord sunt interzise de rezoluțiile Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite care au impus sancțiuni stricte Phenianului. SUA sunt îngrijorate de negocierile tot mai avansate dintre Rusia și Coreea de Nord, privind armamentul, a declarat purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby.

 

China a trimis 32 de avioane și 6 nave lângă Taiwan

 

Dacă dosarul Coreei de Nord nu era suficient pentru SUA, iată că Washingtonul are o problemă chiar mai serioasă: China dă semne că nu este mulțumită de situația de fapt din regiune și continuă provocările în zona Taiwanului.

Taiwanul a raportat apropierea a 32 de avioane și a 5 nave de război ale Armatei Populare de Eliberare a Chinei (PLA în regiunea de lângă insulă, a declarat Ministerul Apărării din Taiwan într-un comunicat citat deTaipei Times.

Potrivit ministerului, „12 aeronave  au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan sau au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din sud-vest a Taiwanului”. China a folosit următoarele aeronave: aeronava fără pilot BZK-005, avioanele J-10 și J-16, precum și aeronava Y-9.

Zona de identificare a apărării aeriene a Taiwanului a fost declarată unilateral de insulă și acoperă o suprafață de 492.000 de kilometri pătrați, depășind spațiul aerian al insulei. Este o zonă care este monitorizată de apărarea antiaeriană a țării și nu este teritoriul țării. Nu există ca o categorie legală clar definită și doar câteva state și-au stabilit o astfel de zonă. În cazul Taiwanului, acesta acoperă apele din jur, strâmtoarea Taiwan și o parte din spațiul aerian de deasupra provinciilor Fujian, Jiangxi și Zhejiang din China continentală. China, trimite adesea avioane și nave în zona de identificare.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel