Tensiuni Grecia-Turcia. Refuz al Atenei, jurnalist suspectat de terorism

Sebastian Florea / 04 aug 2018 / 19:16

Grecia refuză extrădarea unui jurnalist turc condamnat de Ankara pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă

Ministerul Justiţiei grec a refuzat extrădarea către Turcia a jurnalistului Turgut Kaya, condamnat în ţara sa pentru participare la o organizaţie 'teroristă', informează sâmbătă AFP.

Turgut Kaya a fost arestat pentru prima dată în Grecia în aprilie 2015. El a fost pus în libertate, dar ulterior a fost din nou arestat, în februarie acest an, pe baza unui mandat internaţional emis pe numele său de Interpol. Curtea Supremă a Greciei l-a condamnat la finalul lunii mai, dând undă verde pentru extrădarea sa în Turcia, care îl urmăreşte pentru participare la o organizaţie 'teroristă'. El a rămas în detenţie în aşteptarea deciziei finale a Ministerului Justiţiei grec, în a cărui competenţă intră, în ultimă instanţă, problema extrădărilor.

Relaţiile dintre Atena şi Ankara s-au tensionat mai ales după tentativa de puci din 15 iulie 2016 din Turcia. Grecia a acordat azil unui număr de opt militari turci care au fugit din ţara lor la câteva ore după acel eveniment şi pe care autorităţile turce i-au acuzat de participare la puciul eşuat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy