Tensiuni Grecia-Turcia. Refuz al Atenei, jurnalist suspectat de terorism

Sebastian Florea |
Data publicării:

Grecia refuză extrădarea unui jurnalist turc condamnat de Ankara pentru apartenenţă la o organizaţie teroristă

Ministerul Justiţiei grec a refuzat extrădarea către Turcia a jurnalistului Turgut Kaya, condamnat în ţara sa pentru participare la o organizaţie 'teroristă', informează sâmbătă AFP.

Turgut Kaya a fost arestat pentru prima dată în Grecia în aprilie 2015. El a fost pus în libertate, dar ulterior a fost din nou arestat, în februarie acest an, pe baza unui mandat internaţional emis pe numele său de Interpol. Curtea Supremă a Greciei l-a condamnat la finalul lunii mai, dând undă verde pentru extrădarea sa în Turcia, care îl urmăreşte pentru participare la o organizaţie 'teroristă'. El a rămas în detenţie în aşteptarea deciziei finale a Ministerului Justiţiei grec, în a cărui competenţă intră, în ultimă instanţă, problema extrădărilor.

Relaţiile dintre Atena şi Ankara s-au tensionat mai ales după tentativa de puci din 15 iulie 2016 din Turcia. Grecia a acordat azil unui număr de opt militari turci care au fugit din ţara lor la câteva ore după acel eveniment şi pe care autorităţile turce i-au acuzat de participare la puciul eşuat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel