Teheranul avertizează Israelul să nu răspundă: Vom lovi cu arme pe care nu le-ați mai văzut până acum. ”Va fi instantaneu, fără avertisment”

Rachetă balistică iraniană, prezentată de IDF / captură video Reuters
Rachetă balistică iraniană, prezentată de IDF / captură video Reuters

Răspunsul la o posibilă acţiune israeliană împotriva Iranului va fi „mai rapid şi mai puternic”, a avertizat ministrul adjunct de externe al Republicii Islamice, Ali Bagheri Kani. 

În timp ce Israelul se gândește la modul de răspuns la atacul masiv al Iranului cu drone și rachete din weekend, reprezentanții Teheranului încearcă să-l descurajeze să riposteze, amenințând statul evreu cu un răspuns și mai dur.

De asemenea, Iranul vrea să convingă Israelul să renunțe la atac și recurge la amenințări. 

Ali Bagheri Kani a avertizat că răspunsul la următorul atac al Israelului ar putea veni în „câteva secunde”, relatează BusinessToday.

„Dacă regimul sionist este suficient de rațional, nu va repeta astfel de greșeli, deoarece Iranul îi va da o lovitură mai dură, mai rapidă și mult mai urgentă”, a declarat Kani pentru IRNA, ca răspuns la declarația de marți a șefului de stat major israelian, Herci Halevi, potrivit căreia o astfel de mare -atacul la scară nu a putut fi lăsat fără răspuns.

În mai multe apeluri telefonice adresate liderilor străini, inclusiv liderilor Rusiei și Qatarului, președintele iranian Ebrahim Raisi a subliniat că, dacă Israelul repetă atacul asupra Iranului, răspunsul ar putea fi „mai puternic, mai diversificat și mai dureros”. Acest lucru a fost raportat de televiziunea libaneză Al-Majadin, susținută de Iran.

 

Răspunsul Iranului ”va fi instantaneu, fără avertisment”

 

Un purtător de cuvânt al comisiei parlamentare de externe și securitate a Iranului a declarat că Iranul „este pregătit să folosească arme care nu au fost folosite înainte”. Cu toate acestea, nu a detaliat la ce fel de arme se referă.

Însarcinatul cu afaceri al Iranului la Londra, Seyed Mahdi Hoseini Matin, a exprimat o opinie similară pentru ziarul The Guardian: „Un răspuns la următoarea greșeală a regimului sionist nu va dura 12 zile”.

Răspunsul va veni de îndată ce regimul inamic va comite greșeala de a ataca. ”Va fi instantaneu, fără avertisment. Va fi mai puternic și mult mai grav.”

Cu toate acestea, el a exclus ca Iranul să atace zonele civile. El a negat că atacul iranian din weekend a fost o greșeală care a distras atenția de la luptele din Fâșia Gaza către conflictul mai larg din Orientul Mijlociu.

Potrivit acestuia, Israelul încearcă să atragă Occidentul în războiul din Orientul Mijlociu.

El a afirmat că oricum Occidentul și-a pierdut deja credibilitatea în acest domeniu, ceea ce va duce la părăsirea SUA din regiune, iar puterile regionale înseși să stabilească pacea. „Este o oportunitate bună pentru țările occidentale de a demonstra că sunt jucători raționali și că nu sunt prinse în capcana lui Netanyahu, cu scopul său de a rămâne la putere cât mai mult posibil. Iranul își analizează cu mare atenție acțiunile și înțelege că aceasta este o capcană, dar nu pentru Iran, ci pentru țările occidentale, care sunt târâte într-un război total în Orientul Mijlociu de către statul sionist. În curând, întreaga lume nu va putea controla efectele”, a spus oficialul.

Premierul israelian interimar Benny Gantz a declarat, potrivit The Times of Israel, că Israelul trebuie să exercite înțelepciunea strategică și să nu reacționeze în grabă. Cu toate acestea, el nu se poate ierta pe sine pentru răzbunare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel