Tatiana Molcean: Rusia să sisteze acțiunile destabilizatoare din regiunea din care fac parte R.Moldova și Ucraina

S.I. Catalin |
Data publicării:

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE), Tatiana Molcean, a evidențiat necesitatea sistării de către Federația Rusă a activităților destabilizatoare în regiunea din care face parte Ucraina și Republica Moldova. Declarația a fost făcută ieri la dezbaterile Adunării Generale a ONU dedicate examinării situației în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei.

La dezbaterile deschise de Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, secretarul de stat Tatiana Molcean a subliniat faptul că Republica Moldova nu recunoaște anexarea Crimeii de către Federaţia Rusă şi a reiterat preocuparea în legătura cu perpetuarea crizei din Ucraina şi a ostilităţilor din regiunile de Est ale ţării vecine, care afectează climatul de securitate din întreaga regiune, potrivit unui comunicat al MAEIE.

Totodată, a fost reconfirmată disponibilitatea Republicii Moldova de a sprijini şi în continuare eforturile Ucrainei pentru depăşirea crizei din Donbas şi restabilirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei.

În altă ordine de idei, Tatiana Molcean, a evidențiat necesitatea sistării de către Federația Rusă a activităților destabilizatoare în regiunea din care face parte Ucraina și Republica Moldova, respectării cu strictețe a principiilor fundamentale de drept internațional și implementării depline a rezoluțiilor relevante ale Adunării Generale a ONU, în particular rezoluțiile cu privire la integritatea teritorială a Ucrainei și retragerea completă și necondiționată a forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova

Amintim că în perioada 20-21 februarie 2019, secretarul de stat pentru cooperare bilaterală și multilaterală, Tatiana Molcean, a efectuează o vizită de lucru la New York, Statele Unite ale Americii.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel