TAROM achiziţionează 5 aeronave Boeing noi

Cristian Soare |
Data publicării:

Achiziţia de către TAROM a celor cinci aeronave Boeing 737-MAX 8 face parte dintr-un contract mai amplu care prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a operatorului naţional aerian să devină partener oficial Boeing, informează, luni, Ministerul Transporturilor.

Ministrul de resort, Lucian Şova, a participat luni la Londra la ceremonia de semnare a contractului prin care TAROM achiziţionează cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru operatorul nostru naţional.

"Comanda de astăzi face parte dintr-un contract mai amplu care, pe lângă cumpărarea celor cinci aparate Boeing 737-MAX 8, prevede şi începerea procedurilor pentru ca Direcţia Tehnică a TAROM să devină partener oficial Boeing, precum şi achiziţia în leasing operaţional a celor două aeronave 737-800 Next Generation, aflate deja în flota TAROM", se arată într-un comunicat al TARO

Aparatele vor fi livrate până în anul 2023, dar între timp va continua înnoirea flotei TAROM, dă asigurări MT.

"Reînnoirea flotei TAROM, inclusiv în parteneriat cu prestigioasa companie Boeing, face parte dintr-o strategie pe termen lung a Companiei Naţionale de Transporturi Aeriene. Cele cinci noi aparate de zbor 737-MAX 8 ne promovează în rândul jucătorilor importanţi de pe piaţa transporturilor aeriene. Este un contract pe care îl consider un pas decis din partea TAROM în direcţia corectă", a declarat Şova.

Semnarea acestei comenzi ferme între compania TAROM, reprezentată de directorul general Wolff Werner-Wilhelm, şi Boeing, prin Kevin G. McAllister - preşedinte şi director executiv al Boeing Commercial, şi Ihssane Mounir - vicepreşedinte de marketing şi vânzări, a avut loc în cadrul Târgului aviatic Farnborough Internaţional Airshow, evenimentul aerospaţial al anului din Europa.

"Participarea delegaţiei Ministerului Transporturilor, alături de directorul general al TAROM, la ceremonia de la Londra transmite un mesaj de încredere în revitalizarea companiei naţionale pentru transporturi aeriene. Majoritatea guvernelor din Europa şi de peste ocean se află la acest eveniment. Prezenţa reprezentanţilor Guvernului României la Farnborough oferă oportunităţi reale de colaborare şi dezvoltare a relaţiilor punctuale cu partenerii noştri, inclusiv pe componentă de transporturi aeriene. Extinderea flotei TAROM cu alte cinci aeronave reprezintă încă un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor propuse în Programul de Guvernare şi pentru consolidarea Companiei Naţionale TAROM pe piaţa de profil", se precizează în comunicat.

Modelul Boeing 737 - MAX 8 este dotat cu motoare de tehnologie avansată şi este îmbunătăţit pentru a oferi mai mare eficienţă şi fiabilitate

Târgul aviatic de la Farnborough reuneşte, până în 22 iulie, peste 70 000 de reprezentanţi ai industriei aerospaţiale care îşi prezintă cele mai noi tehnologii din domeniu. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel