Tancuri rusești distruse de ucraineni, expuse în capitalele a patru țări europene. Reznikov: Europenii vor fi convinși că Rusia trebuie să fie învinsă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Patru tancuri rusești distruse pe frontul din Ucraina au fost duse în capitalele a patru ţări europene, unde vor fi prezentate ca exponate pentru a marca un an de la războiului început de Rusia împotriva Ucrainei. Sursa foto: Twitter Oleksii Reznikov.
Patru tancuri rusești distruse pe frontul din Ucraina au fost duse în capitalele a patru ţări europene, unde vor fi prezentate ca exponate pentru a marca un an de la războiului început de Rusia împotriva Ucrainei. Sursa foto: Twitter Oleksii Reznikov.

Patru tancuri rusești distruse pe frontul din Ucraina au fost duse în capitalele a patru ţări europene, unde vor fi prezentate ca exponate pentru a marca un an de la războiului început de Rusia împotriva Ucrainei, a precizat ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, citat de Ukrainska Pravda.

Oleksii Reznikov a precizat că ''noaptea trecută, patru tancuri rusești au invadat UE și NATO'', dar sub forma unor epave.

,,Pe 24 februarie, cetățenii din patru țări - Germania, Lituania, Letonia și Estonia - vor vedea simultan că tancurile rusești pot intra în Europa doar prin Ucraina, ca exponate de muzeu", a declarat Reznikov.

Ministrul ucrainean al Apărării a reamintit că primele expoziții de acest tip au avut loc în 2022 în Polonia și în Republica Cehă.

,,Acest lucru ar trebui să fie un semnal și pentru ruși. Europa va vedea de aproape adevărata lor față. Ceea ce obișnuia să provoace o frică totală, iar acum din ce în ce mai mult dezgust și dispreț. Tot mai mulți europeni vor fi convinși că Rusia poate și trebuie să fie învinsă pe câmpul de luptă. Și este mai bine să o facem în Ucraina, astfel încât să nu fim nevoiți să oprim inamicul la noi acasă", a adăugat el.

Reznikov a amintit, de asemenea, că primele tancuri occidentale vor ajunge în curând în Ucraina. În special, tanchiștii ucraineni sunt în prezent instruiți pe Leopard 2 în Germania, iar tancurile ar trebui să fie trimise în Ucraina la sfârșitul lunii martie.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel