Tancuri Leopard ajung din toată Europa: Spania a anunțat că 6 Leopard și 20 de blindate au fost îmbarcate în portul Santander cu destinația Ucraina

Darius Muresan |
Data publicării:
Tancuri Leopard 2 spaniole. Foto: Ministerul Apărării de la Madrid
Tancuri Leopard 2 spaniole. Foto: Ministerul Apărării de la Madrid

Şase tancuri Leopard promise Ucrainei de către Spania au plecat sâmbătă către destinaţie, unde vor ajunge în câteva zile, a anunţat ministrul spaniol al apărării Margarita Robles, potrivit agenției Agerpres, care citează agențiile AFP şi EFE.

''Tancurile Leopard şi 20 de vehicule de transport au fost îmbarcate în portul Santander (nord) şi se îndreaptă spre Ucraina, unde vor ajunge în 5-6 zile'', a declarat Margarita Robles în faţa presei.

''Există alte patru tancuri Leopard în reparaţii şi, la finalul reparaţiilor, ele vor pleca de asemenea către Ucraina'', a adăugat ea.

Madridul anunţase trimiterea acestor tancuri în cadrul ajutorului statelor europene pentru Ucraina, ţară invadată de forţele ruse.

După ce a rezistat atacurilor ruse pe frontul de est, armata ucraineană pregăteşte o contraofensivă pentru primăvara sau vara acestui an.

În 24 februarie 2022, Rusia a lansat o agresiune neprovocată şi nejustificată împotriva Ucrainei vecine, dar susţine că desfăşoară o ''operaţiune militară specială de denazificare'' a ţării vecine şi de protejare a populaţiei rusofone din Ucraina.

Kievul a anunţat că, înainte de a discuta despre un eventual plan de pace cu Moscova, trupele ruse trebuie să părăsească întregul teritoriu al Ucrainei, inclusiv regiunile anexate anul trecut şi peninsula Crimeea, pe care Rusia a anexat-o în 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel