'Tancul zburător', livrat în Belarus. Rusia va livra elicopterele Mi-35, în cadrul unui contract mai amplu

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Patru elicoptere de atac Mi-35 fabricate în Rusia vor ajunge la Forțele Aeriene ale Belarusului în trimestrul patru al anului 2021, potrivit unor surse din Ministerul Apărării din Belarus.

Ministrul Apărării, Viktor Khrenin, într-un interviu acordat canalului de televiziune de stat Belarus-1, a confirmat că Belarusul a semnat un contract cu compania rusă de export de armament pentru patru elicoptere Mi-35 care vor intra în dotarea Forțelor Armate din Belarus, relatează Defence-Blog.

În plus, la începutul zilei de 14 ianuarie, șeful Forțelor Aeriene și al Comandamentului de Apărare Aeriană al Forțelor Armate din Belarus, generalul-maior Igor Golub a anunțat că au fost încheiate contracte și pentru un alt lot de avioane de luptă Su-30SM.

Livrarea celor patru elicoptere se încadrează într-un proces de achiziții mai amplu, prin care Rusia se angajează să livreze armatei Belarusului, până în 2025, transportoare amfibii blindate BTR-82A și elicoptere Mi-35, potrivit TASS.

Forțele Aeriene din Belarus dețin în prezent cel puțin 12 elicoptere de atac Mi-24, din diferite variante, iar noile elicoptere Mi-35M sunt destinate să înlocuiască versiunile aflate încă în uz.

Mi-35 este un elicopter de luptă multirol, de dimensiuni mari (fabricat de Rostvertol, la fabrica din Rostov pe Don), care se află în serviciul forțelor armate a peste 50 de state și este utilizat în misiuni militare încă din anii '70
Potrivit producătorului, aeronava integrează un armament modern, de înaltă precizie, pentru distrugerea țintelor blindate de la sol și oferirea de sprijin aerian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel