Talibanii afgani avertizează că reiau atacurile

Eduard Pascu |
Data publicării:

Talibanii afgani au avertizat duminică că vor relua atacurile dacă acordul de pace semnat cu Statele Unite nu va fi respectat, transmite agenția Anadolu.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a acuzat guvernul afgan că întârzie eliberarea a 5.000 de prizonieri talibani, care a fost promisă în baza acordului. "Emiratul Islamic a rămas, până în prezent, angajat în acord și în conținutul său, dar conducerea de la Kabul, nu", a declarat Mujahid referindu-se la guvernul umbră al talibanilor.

Până când discuțiile vor duce la un acord separat cu liderii afgani, talibanii pot ataca centrele militare ale administrației din Kabul, dar s-au abținut să o facă, a adăugat el.

"Partea americană și susținătorii lor militari interni și externi au comis mai multe încălcări, inclusiv să nu elibereze cei 5.000 de prizonieri, au efectuat atacuri asupra centrelor talibane și bombardamente a așezărilor civile", a spus Mujahid. Acordul a fost încălcat în provinciile afgane Helmand, Kandahar, Farah, Kunduz, Nangarhar, Paktia, Badakhshan, Balkh și alte părți ale țării, ale căror detalii au fost comunicate, din când în când, de US Army, a adăugat el.

Mujahid a cerut Statelor Unite să respecte conținutul acordului și a cerut aliaților săi din Afganistan să urmeze acordul în totalitate. "Dacă astfel de încălcări continuă, ar crea o atmosferă de neîncredere care nu numai că va dăuna acordului, dar îi va obliga și pe mujahedini să răspundă în mod similar și se vor intensifica luptele", a avertizat el.

Talibanii au cerut eliberarea a 5.000 de militanți în schimbul eliberării a 1.000 de deținuți, inclusiv oficiali guvernamentali afgani și personal de securitate.

Cu toate acestea, guvernul afgan insistă să elibereze militanții etapizat, pe parcurs ce discuțiile intra-afgane avansează și luptele încetează.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel