Taiwanul ar putea comanda suplimentar 300 de rachete Patriot PAC-3 din Statele Unite

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informaţiilor publicate de site-ul ziarului „Taiwan News”, citate de publicaţia Army  Recognition, Taiwanul ar putea achiziționa suplimentar alte 300 de rachete Patriot PAC-3 din Statele Unite. În același timp, Taiwan ar putea achiziționa și obuziere autopropulsate M109 de 155 mm și mine inteligente.

Taiwanul intenționează să achiziționeze încă 300 de rachete Patriot din SUA pentru a contracara amenințarea crescândă a Chinei.

Pe fondul creșterii acţiunilor provocatoare ale avioanele militare chineze, Comandamentul Forțelor Aeriene din Taiwan intenționează să achiziționeze suplimentar, începând cu anul viitor, 300 de interceptori Patriot Advanced Capability 3 (PAC-3) Missile Segment Enhancement (MSE) de la Statele Unite. Dacă această achiziție este aprobată, se estimează că arsenalul de rachete PAC-3 al Taiwanului va ajunge la 650 până în 2027.

Potrivit bilanțului militar pe anul 2020, forțele armate din Taiwan au în total 72 de rachete MIM_104F Patriot PAC-3. 

În ianuarie 2010, Agenţia SUA pentru Cooperare în Domeniul Apărării şi Securităţii (Defence Security Cooperation Agency, DSCA) a notificat Congresului despre o posibilă vânzare militară către Taiwan a 114 rachete PATRIOT Advanced Capability (PAC-3), 3 AN / MPQ- 65, sisteme de seturi radar și alte echipamente și servicii conexe, pentru un cost estimat la 2,81 miliarde de dolari.

În iulie 2020, Statele Unite au aprobat un posibil pachet de upgrade de 620 milioane dolari pentru rachetele sol-aer Patriot ale Taiwanului. 

Taiwanul solicitase să cumpere componente pentru modernizarea rachetelor Patriot pentru a le menţine în stare operaţională aproximativ 30 de ani, potrivit Departamentului de Stat al SUA, precizează publicaţia Army Recognition.

Deja în serviciul forțelor armate, rachetele de apărare antiaeriană PAC-3, parte a sistemului Patriot, sunt un element foarte important din componenţa sistemului stratificat de apărare aeriană a Taiwanului. Sursa citată precizează că toate rachetele pe care Taiwan le deţine sunt desfășurate în marile orașe și înconjoară toate facilitățile militare importante.

Racheta PAC-3 este, de asemenea, mai manevrabilă decât versiunile anterioare. PAC-3 este cel mai avansat model, cu o autonomie maximă de interceptare de 70 de kilometri și o altitudine maximă de interceptare de peste 24 de kilometri. Raza de căutare a radarului său este de 100 de kilometri și poate urmări 100 de ținte în același timp.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel