Suspendat la 2.000 m altitudine. Un soldat rus a rămas agățat cu parașuta de elicopterul din care efectuase saltul (VIDEO)

Sursă foto: Cont Informator militar (Военный Осведомитель) Twitter
Sursă foto: Cont Informator militar (Военный Осведомитель) Twitter

Un militar rus a fost la un pas de tragedie după ce s-a agățat cu parașuta de elicopterul din care efectua saltul.

Incidentul se pare că a avut loc în cursul acestei săptămâni în cadrul unui exercițiu de antrenament. Parașutistul rus a efectuat saltul dintr-un elicopter Mi-8 al Forțele Aerospațiale de Apărare a Rusiei. 

Nefericitul eveniment a avut loc deasupra unui aerodrom din Extremul Orient, care găzduiește Regimentul 112 de elicoptere al Forțelor Aerospațiale.  Incidentul s-a petrecut la peste 2.000 de metri altitudine și se pare că parașuta, care evident s-a deschis prea repede, a rămas blocată undeva în jurul ușii din spate a elicopterului, în timp ce pilotul era suspendat.

Elicopterul a aterizat de urgență și, din fericire, parașutistul rus a scăpat cu viață.

Cei de la The Drive precizează că nu este clar dacă parașuta folosită de soldatul rus ar fi trebuit să se deschidă automat, sau era un sistem de parașutare cu deschidere manuală.

Cert e că parașutistul rus a fost foarte norocos. Faptul că parașuta s-a agățat de elicopter i-a salvat viața, întrucât aceasta nu mai era operabilă după contactul cu elicopterul.

Pe rețelele de socializare au fost publicate mai multe imagini video cu incidentul relatat.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel