Suspect de terorism, eliberat în Belgia

Vladimir Neagu |
Data publicării:

Ayoub Bazarouj, arestat la sfârşitul lui mai în Belgia din cauza presupusei sale participări la "activităţile unui grup terorist", în cadrul anchetei cu privire la atentatele de la 13 noiembrie 2015, la Paris, a fost eliberat "condiţionat" miercuri. 

Acest belgian, în vârstă de 24 de ani, ai cărui doi fraţi şi o siră au plecat în Siria, a fost arestat împreună cu un al doilea suspect, Soufiane A.A., în vârstă de 26 de ani, eliberat condiţionat de un judecător de instrucţie.

Ayoub Bazarouj a fost arestat prima oară în decembrie 2015, în comuna Molenbeek, la Bruxelles, după care a fost eliberat o lună mai târziu.

Motivele acestei eliberări condiţionate nu au fost precizate imediat de parchetul federal.

La trei zile după atentatele care s-au soldat cu 130 de morţi, pe 13 noiembrie 2015, la Paris şi Saint-Denis, domiciliul familiei sale a făcut obiectul unei spectaculoase operaţiuni a poliţiei.

Anchetatorii belgieni credeau că Salah Abdeslam - suspectul-cheie, de negăsit la acea vreme - s-a refugiat în această comună populară din care sunt originari mulţi dintre jihadişti.

Atentatele de la 13 noiembrie sunt atribuite aceleiaşi celule franco-belgiene care a comis, cinci luni mai târziu, pe 22 martie 2016, atacurile sinucigaşe de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi şi peste 320 de răniţi.

Cele două atacuri au fost revendicate de organizaţia Statul Islamic (SI).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel