Supraveghere şi inteligenţă artificială: Rusia lansează tehnologia împotriva coronavirusului

Eduard Pascu |
Data publicării:

Rusia a anunţat marţi lansarea diverselor tehnologii în serviciul luptei împotriva coronavirusului, de la telemedicină la supravegherea supermarketurilor şi a reţelelor de socializare pentru a contracara ştirile false, informează France Presse.

Aceste anunţuri au fost făcute de înalţi responsabili ruşi în cursul unei vizite a preşedintelui Vladimir Putin la noul centru de informare asupra coronavirusului din Moscova, care dispune de resurse tehnologice precum camere de supraveghere şi reţele informatice.

În afară de informarea cetăţenilor, acest centru trebuie să lupte împotriva dezinformării şi a zvonurilor pe internet în legătură cu coronavirusul cu ajutorul "inteligenţei artificiale şi a reţelelor neuronale antrenate special în analiză semantică", potrivit vicepremierului Dmitri Cernâşenko. "Deşi epidemia nu a atins mari proporţii din punct de vedere medical, nu se poate spune la fel din punct de vedere psihologic", a declarat el, conform imaginilor transmise de televiziunea publică.

 

Monitorizarea aprovizionării magazinelor

 

Potrivit primarului Moscovei, Serghei Sobianin, centrul dispune de o bază de date conţinând contactele şi legăturile de lucru ale 95% dintre persoanele care au călătorit în ţările cele mai afectate de epidemie. "Noi am identificat unde sunt acestea", a declarat el. Camere de supraveghere sunt utilizate pentru a monitoriza aprovizionarea standurilor în supermarketuri cu alimente şi cu produse de primă necesitate, a indicat Sobianin. "Avem de asemenea imagini realizate de controlori care fac turul depozitelor şi magazinelor. Toate acestea se fac în timp real", şi-a exprimat satisfacţia primarul Moscovei.

Premierul Mihail Mişustin a informat la rândul său despre existenţa unui acord între guvern şi prima bancă rusă Sberbank pentru lansarea unei aplicaţii gratuite care să permită consultarea unui medic la distanţă. Mişustin a lăudat acest sistem despre care a afirmat că este "unic în lume", transmite Agerpres.

 

Putin cere rușilor "solidaritate și disciplină"

 

 

Preşedintele rus Vladimir Putin a asigurat marţi că situaţia epidemiologică este sub control în Rusia, unde până acum au fost înregistrate 114 cazuri de contaminări cu noul coronavirus, fără vreun deces, potrivit cifrelor oficiale. "În pofida riscului ridicat, situaţia este în întregime sub control", a indicat preşedintele rus, relevând că măsurile adoptate din februarie, precum închiderea frontierei cu China, au permis până în prezent împiedicarea "unei pătrunderi masive a maladiei în ţara noastră". Evocând situaţia "deloc simplă, chiar dificilă în Europa", el a salutat măsurile drastice de izolare şi închidere a locurilor publice adoptate în numeroase ţări. "Aceste măsuri sunt justificate şi le dorim omologilor noştri succes", a spus Putin în cursul unei reuniuni guvernamentale consacrate epidemiei.

Preşedintele rus a invitat de asemenea autorităţile să informeze corect populaţia pentru ca fiecare "să se poată proteja şi să-i protejeze pe cei apropiaţi lui" şi să lupte "împotriva zvonurilor răuvoitoare". Putin le-a cerut de asemenea ruşilor să dea dovadă de "solidaritate şi disciplină" şi să respecte în special reglementările de izolare, mai ales pentru persoanele care se întorc din străinătate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel