Superioritatea Statelor Unite, cea mai mare amenințare de securitate pentru Rusia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
 Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014
Soldaţi ruşi îmbrăcaţi în uniforme fără însemne care au apărut pentru prima oară în timpul anexării peninsulei ucrainene Crimeea în 2014

Încrederea SUA în superioritatea să nu duce la ideile cele mai rezonabile, iar acest lucru reprezintă principala amenințare pentru Federația Rusă și pentru alte state, a declarat în cadrul unui interviu acordat ziarului Moskovsky Komsomolets, ministrul rus al apărării Serghei Șoigu, informează agenţia rusă de ştiri TASS.

,,Statele Unite continuă să creadă, din inerție, că raportul de forțe s-a dezvoltat în favoarea lor și atunci pot să apară diverse idei, inclusiv unele care nu sunt cele mai rezonabile. Consider că, în prezent, acest lucru reprezintă principala amenințare, și nu numai pentru Federația Rusă", a precizat Șoigu.

În același timp, conștientizarea propriei vulnerabilități și a interesului pentru menținerea echilibrului și a unei securități universale egale "te face să întorci capul", a precizat ministrul rus al Apărării, subliniind, de asemenea, că numărul amenințărilor la adresa Rusiei nu devine deloc mai mic.

Cu toate acestea, Serghei Șoigu și-a exprimat speranța că astăzi nu se pune problema unui război la scară largă.

În prezent, în prim-plan a trecut problema asigurării securității informaționale, a precizat acesta menționând că ,,ținând cont de nivelul la care s-a ajuns astăzi de informatizare și automatizare, este foarte posibilă o eroare în sistemul de conducere a armamentelor". 

Armata rusă a devenit o armată gata de luptă permanent

În cadrul aceluiaşi interviu acordat publicației Moskovsky Komsomolets, Ministrul rus al apărării a declar că, în prezent, armata rusă a devenit o armată gata de luptă permanent.

,,Cu prețul unor eforturi extraordinare din partea conducerii statului și a conducerii Ministerului Apărării, am reușit să facem ca armata noastră să arate așa cum este astăzi, adică o armată gata de luptă permanent. În prezent, la noi toate unitățile sunt unități gata de luptă permanent", a ţinut să precizeze ministrul, mai precizează agenţia rusă de ştiri TASS.

Ministrul a ţinut să expună faptul că, în prezent, poligoanele de instrucție ale Ministerului Apărării sunt încărcate cu militari în proporție de 80%, iar consumul de muniție în pregătirea pentru luptă a crescut de cinci ori față de anul 2012.

Serghei Șoigu a declarat că una dintre metodele de bază care au contribuit la creșterea capacității de luptă este reprezentată de verificările inopinate, care au permis crearea pentru militari a unor condiții de instrucție și luptă necunoscute, spre deosebire de situaţiile anterioare, când exerciţiile de tragere se efectuau în poligoane cunoscute și cu tehnica militară cunoscută.

Ministrul rus al Apărării a ţinut să precizeze un aspect foarte important şi anume că, în timpul primei verificări inopinate, nici una dintre unități nu a îndeplinit normativele pentru calificativul Satisfăcător.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel